Preskocit navigáciu

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v Leviciach


Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v Leviciach V piatok 3. júla 2009 sa v priestoroch Dukelských kasární 13. mechanizovaného práporu v Leviciach uskutočnila slávnostná rozlúčka príslušníkov jednotiek KFOR, ALTHEA a ISAF.
Veliteľ 13. mechanizovaného práporu podplukovník Ľudovít Valentíny privítal veliteľa Pozemných síl OS SR generálmajora Jaroslava Vývleka a náčelníka štábu pre operácie Generálneho štábu OS SR generálmajora Jána Salaganiča, ktorí vykonali slávnostný akt odovzdania a prevzatia jednotky z podriadenosti Pozemných síl do podriadenosti Centra riadenia operácií. Pozvanie na rozlúčku prijal aj primátor mesta Levice Štefan Mišák a ordinár OS a OZ SR monsiňor František Rábek.
V príhovoroch hostí zaznel obdiv, povzbudenie, hrdosť a hlavne zodpovednosť príslušníkov jednotiek za reprezentovanie vlasti a Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Príslušníci jednotky KFOR pod velením veliteľa kontingentu majora Vladimíra Grišla budú zabezpečovať nepretržité stráženie srbskej minority a vytvárať podmienky mierového spolužitia kosovských Srbov a Albáncov v operačnom priestore mechanizovanej roty.
Príslušníci jednotky ALTHEA pod velením poručíka Juraja Kostrába budú plniť úlohy s cieľom prispieť k bezpečnému a stabilnému prostrediu v Bosne a Hercegovine.
Príslušníci ISAF budú zabezpečovať a udržiavať bezpečnosť v Kandaháre a zabezpečovať ochranu a obranu objektov.
Slávnostný pochod príslušníkov KFOR, ALTHEA a ISAF sprevádzaný prehliadkou vojenskej techniky bol dokonalým záverom ceremoniálu.

Slávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v LeviciachSlávnostná rozlúčka s príslušníkmi KFOR, ALTHEA a ISAF v Leviciach

Autor: 13.mpr por. Oľga Koháryová , Foto: 13. mpr. por. Milan Grznár - Dátum: 03.07.2009
Čítanosť: 15839
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share