Preskocit navigáciu

Veliteľská príprava veliteľov práporov a jednotky 2.mb pokračuje


Veliteľská príprava veliteľov práporov a jednotky 2.mb pokračuje

V rámci porady veliteľa 2. mechanizovanej brigády (ďalej len „2.mb“) realizovanej na pôde veliteľstva 2.mb spravidla raz za mesiac, bola vykonaná v stredu 28. júna 2017 veliteľská príprava veliteľov priamo podriadených práporov a jednotky 2.mb ako ďalšia v poradí.

Júnový seminár v rámci predmetu „Palebná podpora“ bol tentokrát v gescii majora Romana Bobaľa náčelníka štábu Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce. Stálym členom porady a zároveň veliteľskej prípravy (hlavní funkcionári Prešovskej mechanizovanej brigády a velitelia priamo podriadených práporov a jednotky 2.mb) prezentoval problematiku v rámci témy „Použitie delostreleckých jednotiek v defenzívnych aktivitách“. Major Bobaľ, odborník v oblasti delostrelectva, rozdelil svoj 45 minútový seminár na dve seminárne otázky, v rámci ktorých bolo zámerom overiť funkčnosť pripravovanej služobnej pomôcky k targetingu. V prvej otázke priblížil zúčastneným targeting – cyklus na stupni prápor počas defenzívnej operácie a v druhej poukázal na zloženie pracovnej skupiny targetingu na stupni prápor vychádzajúc predovšetkým zo služobnej pomôcky AJP-3.9 (Allied joint doctrine for joint targeting (Stanag 2524) a ATP-3-60 (Targeting).

Stanovené ciele, prehĺbiť, rozšíriť a upevniť vedomosti príslušníkov 2.mb v oblasti targetingu, objasniť nejasné otázky a problémy, ktoré vznikli počas samostatného štúdia a výcviku a zjednotiť názory a postupy v danej oblasti, boli júnovou prípravou veliteľov práporov a veliteľa jednotky 2.mb v oblasti delostrelectva dostatočne naplnené.


Veliteľská príprava veliteľov práporov a jednotky 2.mb pokračuje

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 04.07.2017
Čítanosť: 2761
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share