Preskocit navigáciu

U 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčilo


U 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčilo

29. júna 2017 sa príslušníci a zamestnanci veliteľstva 2. mechanizovanej brigády (ďalej len „2.mb“) rozlúčili so zástupcom veliteľa 2.mb plukovníkom Jánom Parimuchom, ktorý bol dňom 1. júla 2017 po viac ako 29 rokoch služby Ozbrojeným silám SR prepustený zo služobného pomeru. Plukovníkovi Parimuchovi, ktorý pôsobil v štruktúre 2.mb od 1. októbra 2012 vyjadril vďačnosť veliteľ 2.mb brigádny generál Martin Stoklasa za prácu, ktorú vykonával nielen v štruktúre, v ktorej posledné roky pôsobil, ale vyzdvihol význam jeho prác počas jeho celej vojenskej kariéry. Ďalej sa príslušníci a zamestnanci veliteľstva 2.mb lúčili s náčelníkom oddelenia spravodajstva a elektronického boja majorom Marcelom Trojanom, ktorý bol dňom 1. júla 2017 povýšený do hodnosti podplukovník a zároveň ustanovený do funkcie v rámci štruktúry NATO Force Integration Unit – Slovakia v Bratislave. V rámci slávnostného nástupu odchádzajúcich funkcionárov k 30. júnu 2017 využil brigádny generál Stoklasa príležitosť poďakovať štábnemu nadrotmajstrovi Miroslavovi Ferencovi za viac ako 20 rokov svojej práce v rámci štruktúry 2.mb. Štábny nadrotmajster Miroslav Ferenc veliaci poddôstojník 2.mb bude dňom 1. augusta 2017 ustanovený do funkcie veliaceho poddôstojníka Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine.

No nielen v Prešove, ale i v Michalovciach sa lúčilo a symbolicky povyšovalo. 29. júna sa v priestoroch 22. mechanizovaného práporu Michalovce uskutočnil slávnostný nástup, ktorého sa zúčastnil aj veliteľ 2.mb a široká verejnosť, pri príležitosti prepustenia podplukovníka Ľubomíra Rapca veliteľa 22. mechanizovaného práporu zo služobného pomeru a zároveň odovzdania jeho funkcie zastupujúcemu veliteľovi práporu majorovi Vincentovi Cserymu, ktorý bol dňom 1. júla 2017 na základe personálnych rozkazov povýšený do hodnosti podplukovník a ustanovený do funkcie veliteľa 22. mechanizovaného práporu. Na slávnostnom nástupe v kasárňach generála Mikuláša Markusa mal svoje zastúpenie aj Samohybný delostrelecký oddiel. Symbolicky povýšený do hodnosti podplukovník bol major Roman Bobaľ, ktorý bol dňom 1. júla 2017 ustanovený na nového veliteľa michalovského Samohybného delostreleckého oddielu.

Lúčenie a povyšovanie pokračovalo aj v piatok 30. júna 2017 v priestoroch prešovských Sokolovských kasárni. V rámci organizačných zmien bol veliteľ roty podpory velenia 2.mb kapitán Roman Ogurčák, ustanovený dňom 1. júla 2017 na plnenie úloh v rámci veliteľstva Pozemných síl Ozbrojených síl SR Trenčín a za na nového veliteľa priamo podriadenej roty 2.mb bol symbolicky povýšený nadporučík Vladimír Ovčárik do hodnosti kapitán zároveň s ustanovením do funkcie veliteľa roty podpory velenia k 1. júlu 2017. Pri príležitosti ukončenia pracovného pomeru – za viac ako 41 odpracovaných rokov v štruktúre 2.mb ďakoval brigádny generál zamestnankyni Marte Laukovej ako aj poručíkovi Marekovi Štofanikovi veliteľovi čaty KIS roty podpory velenia 2.mb za 17 rokov práce v Ozbrojených silách.

Funkcionárom na nových pozíciách prajeme veľa úspechov, rozumných rozhodnutí a tým, ktorí ozbrojené sily s nárokom na výsluhový dôchodok opustili želáme veľa úspechov v ďalších krokoch, ktoré ich v civilnom sektore čakajú.


U 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčiloU 2. mechanizovanej brigády sa povyšovalo a lúčilo

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 04.07.2017
Čítanosť: 4115
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share