Preskocit navigáciu

„Prváci“ obstáli na výbornú


„Prváci“ obstáli na výbornú

Za riadenia zástupcu veliteľa 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov majora Martina Sochu sa dňa 29. júna 2017 uskutočnila na posádkovom cvičisku Veľké Ozorovce kontrola zladenosti 1. mechanizovanej roty pod velením kapitána Karola Kovalčíka. Cieľom kontroly bolo preveriť rotu v zladenosti po skončení výcviku v etape rota.

Počas kontroly sme preverovali schopnosti veliteľov vo vydávaní rozkazov, vo velení jednotkám za presunu, v útoku a pri boji v nepriateľskom postavení. Taktiež sa preverovala úroveň zladenia jednotiek v komplexnosti vedenia útočných aktivít. Môžem s radosťou konštatovať, že príslušníci 1. mechanizovanej roty splnili všetky úlohy na výbornú. Bolo vidieť, že celý tohtoročný výcvik, hoci bol určite tvrdý, zvládli a potvrdili to aj pri dnešnej kontrole zladenosti,“ uviedol po skončení zladenosti major Martin Socha.

S výsledkom bol spokojný aj veliteľ 1. mechanizovanej roty. Veď jeho jednotka si všetky činnosti od plánovania až po vykonanie celého taktického manévru precvičovala od začiatku roka.

Nielen pre mňa ale aj pre všetkých mojich podriadených je dôležité si neustále opakovať a precvičovať všetky taktické schopnosti, ktoré mechanizovaná rota musí spĺňať. Za dôležité považujem aj fakt, že sa nám podarilo zladiť a do zostavy mojej roty zaradiť aj nových príslušníkov roty. Zároveň by som chcel poďakovať všetkých príslušníkom 1. mechanizovanej roty za to, že hoci často v náročných klimatických podmienkach, zvládli celú prípravu ako aj dnešnú kontrolu zladenosti,“ uviedol kapitán Karol Kovalčík.


„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú„Prváci“ obstáli na výbornú

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: 21.zmpr - Dátum: 03.07.2017
Čítanosť: 2368
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share