Preskocit navigáciu

Výcvik PSYOPS pod vedením nemeckých odborníkov


Výcvik PSYOPS pod vedením nemeckých odborníkov
V martinských kasárňach SNP začal 10. júla výcvik PSYOPS (z anglického Psychological Operations - Psychologické operácie) riadený odborníkmi z nemeckého Centra pre operačnú komunikáciu, Bundeswehr pod vedením kapitána Andreasa Vogela. Zúčastňujú sa ho odborníci PSYOPS zo Strediska CIMIC a PSYOPS Veliteľstva pozemných síl, ako aj príslušníci 103. Centra CIMIC a PSYOPS Armády Českej republiky.
 
Výcvik PSYOPS sa vykonáva na základe záverov z expertných rozhovorov CIMIC a PSYOPS, uskutočnených medzi slovenskou a nemeckou stranou v mesiaci november 2016 v Liptovskom Mikuláši. Dvojtýždňový výcvik je rozvrhnutý na denný, ako aj nočný výcvik. Teoretická príprava sa prelína s praktickým precvičením techník, taktík a postupov PSYOPS. Sú tak vytvorené predpoklady nielen na zvýšenie odborných znalostí našich profesionálov, ale aj na zvýšenie ich praktických zručností a získanie cenných skúseností od zahraničných kolegov.
 
Práve prebiehajúci výcvik je ďalším krokom v rozvíjajúcej sa spolupráci v oblasti PSYOPS medzi ozbrojenými silami Slovenskej republiky a Bundeswehr Nemecka.

Výcvik PSYOPS pod vedením nemeckých odborníkovVýcvik PSYOPS pod vedením nemeckých odborníkovVýcvik PSYOPS pod vedením nemeckých odborníkov

Autor: OCP VePS , Foto: StrCaP - Dátum: 12.07.2017
Čítanosť: 2660
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share