Preskocit navigáciu

Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu


Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu

V Krškanských kasárňach v Nitre sa dňa 1. augusta uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti personálnych zmien vo velení útvaru. Funkciu veliteľa práporu odovzdal podplukovník Róbert Kecső, ktorý vo funkcii pôsobil od 1. novembra 2016. Dňom konania slávnostného nástupu bol podplukovník Kecső ustanovený do funkcie zástupcu veliteľa Brigády bojového zabezpečenia Pozemných síl OS SR Trenčín a súčasne povýšený do vojenskej hodnosti plukovník.
Ďaľšou personálnou zmenou v útvare je zmena na funkcii zástupcu veliteľa 12.mpr Nitra, ktorú odovzdal major Peter Živčák. Na funkcii pôsobil od 15. augusta 2016. Dňom 1. augusta bol ustanovený do funkcie zástupcu veliteľa 13. mechanizovaného práporu Levice. Funkciou veliteľa 12. mechanizovaného práporu bol dočasne poverený náčelník štábu práporu major Marek Krchňavý.
Slávnostného nástupu sa zúčastnil veliteľ 1. mechanizovanej brigády brigádny generál Vladimír Kubáň. Vo svojom príhovore počas slávnostného nástupu poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi práporu, ako aj zástupcovi veliteľa práporu za odvedenú prácu, dosiahnuté výsledky útvaru počas ich pôsobenia vo funkciách a zároveň vyslovil presvedčenie, že útvar pod novým velením nepoľaví v nastavenom trende. Na nových funkciách poprial menovaným pevné zdravie, veľa tvorivých myšlienok a správnych rozhodnutí.
Na záver odchádzajúci funkcionári vystúpili so svojím príhovorom pre príslušníkov 12. mechanizovaného práporu, v ktorom poďakovali za ich odvedenú prácu, prístup k plneniu povinností a ich profesionalitu. Rovnako tak zaželali príslušníkom pevné zdravie, splnenie všetkých úloh, ktoré v nadchádzajúcom období stoja pred útvarom a súčasne vyslovili presvedčenie, že útvar a jej príslušníci nepoľavia v plnení náročných úloh tak ako tomu bolo počas ich velenia.


Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu Zmena vo velení 12.mechanizovaného práporu

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 02.08.2017
Čítanosť: 3317
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share