Preskocit navigáciu

Rožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misie


Rožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misie Po prvý krát v histórii Ozbrojených síl SR, vysiela prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava ( rchbo) jednotku do mierovej misie UNFICYP na Cypre.
Jednotka v uplynulých horúcich týždňoch vykonala náročnú prípravu na nasadenie do misie a táto príprava vyvrcholila v dňoch 27.-28. júla 2009 kontrolným cvičením MODRÁ SALAMANDRA - BLUE SALAMANDER v posádke Rožňava.
Cieľom cvičenia bolo preveriť, upevniť a zdokonaliť návyky a zručnosti získané počas teoretických zamestnaní, činností pri plnení štandardných a špecifických úloh počas nasadenia v rámci mierovej misie UNFICYP. Následne v dňoch 29.-31. júla 2009 prebiehajú záverečné pohovory a výber profesionálnych vojakov do misie.
Jednotka z práporu rchbo Rožňava, bude v septembri 2009 vyslaná na plnenie operačných úloh s mandátom zabrániť obnoveniu ozbrojeného konfliktu medzi grécko-cyperskou a turecko-cyperskou komunitou. Pri príležitosti vyslania jednotky do misie, sa bude 18. septembra 2009 v kasárňach v Rožňave konať slávnostná rozlúčka.

Rožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misieRožňavskí príslušníci práporu sa prvý krát pripravovali do mierovej misie

Autor: VePS kpt. Ďurnik Rudolf , Foto: VePS rtm. Hložka Róbert - Dátum: 29.07.2009
Čítanosť: 14551
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share