Preskocit navigáciu

Ocenenie príslušníkov Task Group Štefánik


Ocenenie príslušníkov Task Group Štefánik

V dňoch 30. novembra až 4. decembra sa vo vybraných útvaroch Pozemných síl OS SR konali slávnostné nástupy, počas ktorých boli odmenení 149 profesionálni vojaci a vojačky za kvalitné plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky v rámci Task Group Štefánik.

Odmeny boli udelené náčelníkom Generálneho štábu OS SR za vzornú reprezentáciu OS SR v mesiacoch apríl až jún 2017. Velitelia a zástupcovia 11. mechanizovaného práporu Martin, 13. mechanizovaného práporu Levice, Práporu RCHBO Rožňava, Práporu CSS Prešov, Opravárenského práporu Martin a Práporu logistiky Hlohovec poďakovali svojim podriadeným za profesionálny prístup pred aj počas vyslania v Lotyšsku (Adaži). Zástupca veliteľa 11.mpr Martin major Vladimír Moško, ktorý sa tejto aktivity zúčastnil ako veliteľ skupiny, vyjadril presvedčenie, že rovnako profesionálne budú príslušníci 11.mpr pristupovať k úlohám súvisiacim s nasledujúcimi rotáciami eFP v Lotyšsku.

Vojaci plnili úlohy v medzinárodnom prostredí v sile mechanizovanej roty, posilnenej o prvok velenia, čatu opráv a prepráv a zdravotnícku zložku ROLE 1. Táto výcviková aktivita bola vysoko sledovaná, čo potvrdili aj návštevy a kontroly najvyšších predstaviteľov OS SR pred aj počas vyslania v Pobaltí. Náčelník GŠ OS SR sa aj týmto gestom poďakoval všetkým profesionálnym vojakom, ktorí tri mesiace plnili náročné úlohy v doteraz najdlhšom cvičení mimo územia Slovenskej republiky.


Ocenenie príslušníkov Task Group ŠtefánikOcenenie príslušníkov Task Group ŠtefánikOcenenie príslušníkov Task Group ŠtefánikOcenenie príslušníkov Task Group ŠtefánikOcenenie príslušníkov Task Group Štefánik

Autor: Sek velPS , Foto: PS OS SR - Dátum: 04.12.2017
Čítanosť: 2677
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share