Preskocit navigáciu

Pozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom Dolinayom


Pozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom Dolinayom
Veliteľ pozemných síl OS SR sa dnes 29. decembra 2017 stretol s plukovníkom Petrom Dolinayom, ktorý 30 rokov a 130 dní prežil vo vojenskej rovnošate v posádkach Martin, Hlohovec a nakoniec v Trenčíne.
Stretnutie sa uskutočnilo v trakte veliteľa za účasti hlavných funkcionárov Veliteľstva pozemných síl OS SR. Na ocenenie výkonu štátnej služby prepustením zo služobného pomeru, po splnení nároku na výsluhový dôchodok profesionálneho vojaka, udelil generálmajor Joch plukovníkovi Dolinayovi pamätný kríž náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky III. stupňa. Zároveň mu odovzdal ďakovný list a knihu o meste Trenčín. Veliteľ poďakoval už bývalému náčelníkovi Odboru logistiky Veliteľstva PS OS SR za výbornú a profesionálnu prácu v prospech OS SR a do ďalšej životnej etapy mu poprial mnoho zdravia, úspechov a entuziazmu. Takisto aj plukovník Dolinay zo srdca poďakoval všetkým za podporu a spoluprácu.
Viac ako 30-ročná kariéra plukovníka Dolinaya začala štúdiom na Vojenskej akadémii Antonína Zápotockého v Brne, ktoré absolvoval v rokoch 1987 až 1992. V novembri 1992 začala jeho kariéra profesionálneho vojaka v hodnosti poručík a vo funkcii veliteľa čaty Práporu opráv techniky 13. tankovej divízie východ v Martine. Tu pôsobil aj vo funkcii veliteľa roty a postupne sa až do roku 2008 vypracoval na funkciu zástupcu veliteľa Opravárenského práporu Martin. Medzitým v rokoch 2000 až 2001 úspešne absolvoval Účelový kurz II. stupňa na Vojenskej akadémii v Liptovskom Mikuláši. Na jeden rok sa plukovník Dolinay presunul do posádky Hlohovec, kde zastával funkciu zástupcu veliteľa multifunkčného práporu. Od 1. júla 2009 pôsobil v posádke Trenčín, kde ako sám povedal „vystriedal“ takmer všetky vojenské objekty. V Trenčíne začal pôsobiť ako náčelník oddelenia Veliteľstva spoločnej logistickej podpornej skupiny a potom od 21. decembra 2015 zmenil ako veliteľstvo tak aj funkciu na už spomínaného náčelníka Odboru logistiky veliteľstva pozemných síl.  
Plukovníkovi Dolinayovi všetci prajeme pevné zdravie a veľa pracovných i osobných úspechov! Vo funkcii ho nahradí doterajší náčelník štábu Veliteľstva brigády bojového zabezpečenia v Trenčíne podplukovník Maroš Murárik.

Pozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom DolinayomPozemné sily sa rozlúčili s plukovníkom Dolinayom

Autor: Sek velPS , Foto: Sek velPS - Dátum: 29.12.2017
Čítanosť: 4210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share