Preskocit navigáciu

Výcvik príslušníkov odbornosti PSYOPS


Výcvik príslušníkov odbornosti PSYOPS

V dňoch 12. - 16. marca 2018 sa v priestoroch Strediska CIMIC a PSYOPS v Martine a v Posádkovom cvičisku Sučany pod vedením inštruktorov zo Spojených štátov amerických resp. ich mobilného tímu konal výcvik príslušníkov odbornosti „psychologické operácie“ (PSYOPS - z anglického „Psychological Operations“).

Cieľom výcviku bolo precvičenie vykonávania ampliónových operácií zameraných na taktické výzvy, vedenie stretnutí s kľúčovými predstaviteľmi, taktické vypočúvanie zajatých osôb, analýza nepriateľskej propagandy a následný vývoj sérií PSYOPS produktov na boj proti nepriateľskej propagande.

V rámci ukončenia a vyhodnotenia výcviku veliteľ mobilného tímu rotný Edward Distance poďakoval všetkým za odvedenú prácu a vyjadril potešenie z ďalšej spolupráce. Zároveň podplukovník Milan Žilinčár ako náčelník Oddelenia CIMIC a PSYOPS (Veliteľstvo pozemných síl OS SR, Trenčín) zdôraznil: "Výcvik s mobilnými tímami je súčasťou dlhodobého procesu zvyšovania interoperability vlastných jednotiek v rámci medzinárodného prostredia a je to aj skvelá príležitosť na vzájomnú výmenu skúseností z oblasti psychologických operácií z reálneho pôsobenia v operáciách."

Výcvik s mobilnými tímami USA bude naďalej pokračovať vo výcvikovom roku 2018, najbližšie v mesiaci november.


Výcvik príslušníkov odbornosti PSYOPSVýcvik príslušníkov odbornosti PSYOPS

Autor: OCaP VePS , Foto: StrCaP Martin - Dátum: 16.03.2018
Čítanosť: 2898
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share