Preskocit navigáciu

Generál Maxim na pracovnej návšteve v posádke Prešov


Generál Maxim na pracovnej návšteve v posádke Prešov

Dňa 3. apríla 2018 vykonal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim návštevu posádky Prešov. Pracovná návšteva náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR začala v priestoroch Prešovskej mechanizovanej brigády v sprievode veliteľa Pozemných síl Ozbrojených síl SR generálmajora Jindřicha Jocha.

Na pôde prešovskej brigády priblížili funkcionári jednotlivých súčasti Pozemných síl Ozbrojených síl SR dislokovaní v posádke Prešov (prápor ISTAR 2. mechanizovanej brigády Prešov, prápor CSS Brigády bojového zabezpečenia Trenčín a Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády Prešov) generálovi Maximovi splnenie hlavných výcvikových úloh vo výcvikovom roku 2017 a plnenie hlavných výcvikových úloh vo výcvikovom roku 2018, ktoré sú pred tieto súčasti pozemných síl postavené. Veliteľ práporu ISTAR podplukovník Dušan Cisár, náčelník štábu práporu CSS major Vladimír Sobek a zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády plukovník Norbert Hrib identifikovali počas dokladu a prezentácii okrem iného aj aktuálne nedostatky a problémové oblasti zistené z predchádzajúcich období.

V závere pracovnej návštevy vyjadril generál Maxim zúčastneným funkcionárom z podriadenosti pozemných síl vďačnosť za odvedenú prácu a splnenie neľahkých výcvikových úloh v uplynulom období a zároveň ich povzbudil v náročnej práci, ktorú každý deň vykonávajú. Následne náčelník generálneho štábu odovzdal vojenskému útvaru 1018 Prešov (Veliteľstvo 2. mechanizovanej brigády), vojenskému útvaru 1008 (prápor ISTAR Prešov) a vojenskému útvaru 1007 (Prápor CSS Prešov) pamätnú plaketu pri príležitosti 25. výročia vzniku Ozbrojených síl SR. Návšteva generála Milana Maxima bola ukončená zápisom do útvarových kroník.

Pracovný program náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR pri príležitosti vykonania jeho návštevy v posádke Prešov pokračoval v priestoroch Vrtuľníkového krídla generálplukovníka Jána Ambruša.


Generál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke PrešovGenerál Maxim na pracovnej návšteve v posádke Prešov

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 04.04.2018
Čítanosť: 3826
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share