Preskocit navigáciu

65. výročie Karpatsko-duklianskej operácie a Deň obetí Dukly


65. výročie Karpatsko-duklianskej operácie a Deň obetí Dukly

Dňa 6. októbra 2009, pri príležitosti 65. výročia Karpatsko-duklianskej operácie a Dňa obetí Dukly, sa pri Pamätníku československých vojakov na Dukle uskutočnil pietny akt kladenia vencov. Pietneho aktu sa zúčastnili prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič, predseda vlády SR Robert Fico, podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák, minister obrany SR Jaroslav Baška, poslanci NR SR, členovia diplomatického zboru akreditovaného na Slovensku, generalita slovenských ozbrojených síl vedená zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Petrom Gajdošom, predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavol Sečkár, odbojári z Čiech a Poľska, ako aj priami účastníci bojov Karpatsko-duklianskej operácie.
Program pietnej spomienky pokračoval prehliadkou cintorínu, kladením vencov k Soche arm. gen. L. Svobodu a k Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku aj za účasti dcéry maršala Ivana Koneva, ktorý velil sovietskym a československým jednotkám v čase Karpatsko duklianskej operácie.

  Spomienka na 65. výročie Karpatsko-duklianskej operácie a Deň obetí Dukly bola ukončená prezentáciou ozbrojených síl na pešej zóne vo Svidníku, kde okrem statických ukážok prebehla aj ukážka boja z blízka vojakov z prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády Prešov.


ffffrrr

Autor: npor. Dobrovič , Foto: Jozef Žiak - Dátum: 06.10.2009
Čítanosť: 15418
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share