Preskocit navigáciu

6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2. mechanizovanej brigády“


6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2. mechanizovanej brigády“

Dňa 12. apríla 2018 sa v priestoroch Sokolovských kasárni v Prešove za riadenia náčelníkom Oddelenia bezpečnosti, ochrany informácií a komunikačných a informačných systémov majorom Slavomírom Tramitom konal 6. ročník súťaže o „Najlepšieho radistu - KISáka 2. mechanizovanej brigády (2.mb) vo výcvikovom roku 2018“.

Súťaže sa zúčastnilo 15 súťažiacich zo všetkých priamo podriadených práporov a jednotky 2.mb. Súťažiaci si mali možnosť zmerať svoje teoretické vedomosti z vedenia rádiovej prevádzky v slovenskom a anglickom jazyku, takticko-technických údajov spojovacích prostriedkov používaných v Ozbrojených silách SR, ako aj popasovať sa s praktickými úlohami pozostávajúcimi z prípravy telegramov a taktiež prípravy veliteľských rádiových staníc k prevádzke.

Tohtoročné prvenstvo a teda aj titul „Najlepší radista – KISák 2.mb“ získal slobodník Erik Komarc príslušník Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce. Druhým najlepším radistom sa stal slobodník Jozef Hamrac taktiež príslušník Samohybného delostreleckého oddielu Michalovce a na treťom oceňovanom mieste sa umiestnil slobodník Matej Gergelčík príslušník Roty podpory velenia 2.mb Prešov. Prvých troch najlepších radistov ocenil veliteľ 2.mb brigádny generál Martin Stoklasa v zastúpení zástupcom náčelníka štábu 2.mb podplukovníkom Pavlom Kobíkom.


6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2.mechanizovanej brigády“6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2.mechanizovanej brigády“6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2.mechanizovanej brigády“6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2.mechanizovanej brigády“6. ročník súťaže „Najlepší radista – KISák 2.mechanizovanej brigády“

Autor: rtm. Marek VALOVIČ , Foto: autor - Dátum: 13.04.2018
Čítanosť: 3210
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share