Preskocit navigáciu

V Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmom


V Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmom

V Prešove si pripomenuli 73. výročie ukončenia druhej svetovej vojny a víťazstva nad fašizmom zástupcovia štátnej správy a samosprávy, spoločenských organizácií, školy a široká verejnosť dňa 7. mája 2018. V mestskom parku k Pamätníku Červenej armády v Južnom parku a pri Pamätníku obetiam bombardovania Prešova na Konštantínovej ulici položili vence kvetov v pietnych spomienkových aktoch.

Predstavitelia mesta Prešov ako aj ďalšie organizácie, Ozbrojené sily SR nevynímajúc, prispeli k dôstojnému priebehu pietnych aktov, ktoré vyvolali tichú spomienku v srdciach zúčastnených na tých, ktorí položili svoje životy za našu slobodu. Majme stále na pamäti spomienku na Slovákov spolu s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenska, ktorí sa aktívne zapojili do tejto tragickej vojny a tým sa raz a navždy zapísali do dejín protifašistického odboja.

Spomienkových aktov kladenia vencov sa za posádku Prešov zúčastnili zástupca náčelníka štábu pre operácie 2. mechanizovanej brigády podplukovník Róbert Funtaľ, náčelník štábu Vrtuľníkového krídla Prešov podplukovník Pavel Klučerovský a štábny nadrotmajster 2. mechanizovanej brigády Jozef Antolik.

Pri tejto príležitosti dňa 7. mája 2018 na slávnostnom zhromaždení Veliteľstva a štábu 2. mechanizovanej brigády podplukovník Róbert Funtaľ prečítal Rozkaz prezidenta Slovenskej republiky k 73. výročiu víťazstva nad fašizmom a vyjadril svoju hrdosť na príslušnosť k ozbrojeným silám, ktoré aj v dnešnej dobe prispievajú o obnoveniu mierového života plnením služobných úloh v zahraničných mierových misiách. Buďme preto hrdí na svojich predkov, ktorí nielenže prispeli k oslobodeniu spod fašistickej nadvlády, ale zostávajú trvalým zdrojom národných a vojenských tradícií Ozbrojených síl SR.


V Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmomV Prešove sme si pripomenuli 73. výročie víťazstva nad fašizmom

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: mesto Prešov - Dátum: 11.05.2018
Čítanosť: 3228
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share