Preskocit navigáciu

Najväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republike


Najväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republike

Od 11. mája 2018 prebieha v Českej republike medzinárodné vojenské cvičenie s vyvedením vojsk „SCREENER 2018“, ktorého sa zúčastňujú takisto profesionálni vojaci z Veliteľstva 2. mechanizovanej brigády Prešov a Práporu ISTAR Prešov.

Hlavným cieľom vojenského cvičenia je precvičiť schopnosti pôsobenia prieskumných hliadok, príslušníkov spravodajskej skupiny a EXCON v medzinárodnom prostredí, pri ich začlenení do spoločných medzinárodných štruktúr. Pre príslušníkov 2. mechanizovanej brigády toto cvičenie predstavuje vynikajúcu príležitosť ako zlepšiť svoje spôsobilosti v oblasti plánovania a riadenia prieskumu, vyhodnocovania a spracovávania spravodajských produktov ako aj reálneho nasadenia prieskumných skupín.

Cvičenie, ktoré potrvá do 25.mája 2018, prebieha za riadenia 7. mechanizovanej brigády vo vojenskom výcvikovom priestore Libavá a chránenej krajinnej oblasti Beskydy za účasti Armády Českej republiky, jednotiek z Poľska, Rakúska, Slovenska a Spojených štátov amerických a v neposlednom rade rovnako za účasti prvkov integrovaného záchranného systému Českej republiky. Cvičenia, ktoré predstavuje jednu z aktivít podporujúcu rozvoj komplexných schopností pozemných síl, sa zúčastňuje viac než 1 600 cvičiacich.


Najväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republikeNajväčšie medzinárodné cvičenie prieskumných jednotiek v Českej republike

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: AČR - Dátum: 16.05.2018
Čítanosť: 5233
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share