Preskocit navigáciu

Vojaci si uctili pamiatku zosnulých


Vojaci si uctili pamiatku zosnulých Pri príležitosti pamiatky zosnulých si príslušníci Veliteľstva pozemných síl a práporu podpory velenia 30.10.2009 pri pamätníku Kragujevackých bojovníkov a pri pamätných tabuliach padlých vojakov na budove veliteľstva pripomenuli spomienku na zosnulých.
Položením venca a zapálením sviečok vyjadrili príslušníci pozemných síl hlbokú úctu a vďaku všetkým, ktorí položili svoj život vo vojnových konfliktoch, mierových misiách, ako aj všetkým zosnulým príslušníkom.
Veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav Vývlek vo svojom príhovore spomenul, že je našou povinnosťou nezabúdať nielen na vojakov, ktorí zahynuli vo svetových vojnách, ale aj na tých, ktorí zomreli v zahraničných misiách a v neposlednom rade by sme nemali zabudnúť ani na tých kolegov, ktorí už nie sú medzi nami.
Pietny akt bol ukončený tichou spomienkou a modlitbou za zomrelých vojakov. V tento deň sa uskutočnili spomienkové akty vo všetkých podriadených útvaroch pozemných síl OS SR.

Vojaci si uctili pamiatku zosnulýchVojaci si uctili pamiatku zosnulýchVojaci si uctili pamiatku zosnulýchVojaci si uctili pamiatku zosnulýchVojaci si uctili pamiatku zosnulýchVojaci si uctili pamiatku zosnulých

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 30.10.2009
Čítanosť: 12270
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share