Preskocit navigáciu

Jednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v Lotyšsku


Jednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v Lotyšsku

        ,,Výcvik, príprava techniky a materiálu na vyslanie príspevku OS SR do operácie Predsunutá prítomnosť v Lotyšsku sú splnené. Ste pripravení.“ Aj tieto slová odzneli 21. júna 2018 na slávnostnej rozlúčke za účasti ministra obrany SR Petra Gajdoša, náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučíka Daniela Zmeka a ďalších hostí s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi na plnenie úloh záväzku Slovenskej republiky v Lotyšsku.

         V týždni od 25. do 30. júna 2018 vykonala jednotka záverečnú prípravu na vykonanie presunu do Lotyšska. Vlakový transport bol vypravený dňa 29. júna 2018. Súbežne prebiehali letecké transporty vyslaných profesionálnych vojakov a materiálu.

         Dňa 3. júla 2018 zahlásil veliteľ Slovenského kontingentu major Vladimír Moško splnenie úloh presunu do Lotyšska bez nedostatkov a začatie plnenia operačných úloh.


Jednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v LotyšskuJednotka z 11. mechanizovaného práporu je už v Lotyšsku

Autor: 11.mpr , Foto: 11.mpr - Dátum: 04.07.2018
Čítanosť: 3939
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share