Preskocit navigáciu

Na Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbami


Na Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbami V týchto dňoch vo vojenskom výcvikovom stredisku Lešť v kempe Štefánik, prebieha výcvik jednotiek do operácie ISAF. V dňoch 14. decembra 2009 začalo dvojdňové cvičenie, ktorého kvalitu plnenia úloh preveril zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Pavel Macko, veliteľ 2. mechanizovanej brigády brigádny generál Ondřej Novosad a kontrolná skupina z Veliteľstva pozemných síl.
Predurčené jednotky vykonávajú plnenie operačných úloh strážnych jednotiek v priestoroch základní HOLLAND a HADRIAN. Cieľom cvičenia je prehĺbiť praktické zručnosti veliteľov v riadení jednotiek v operáciách pri plnení štandardných a špecifických úloh ako aj preveriť schopnosť ich rýchleho rozhodovania. Zároveň sa preverujú príslušníci jednotiek v zvládaní činnosti podľa operačných úloh a ako aj ich morálne a psychické kvality a fyzická pripravenosť.
Cvičenie je pripravené tak, aby bolo čo najreálnejšie prispôsobené tým úlohám a podmienkam, ktoré budú jednotky v misii plniť.

Na Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbamiNa Lešti prebieha cvičenie s bojovými streľbami

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: VePS - Dátum: 14.12.2009
Čítanosť: 13704
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share