Preskocit navigáciu

Medaily za službu v operáciách pre slovenských vojakov


Medaily za službu v operáciách pre slovenských vojakov V piatok 18. decembra 2009 na michalovské námestie, za účasti verejnosti a pozvaných hostí napochodovali vojaci, ktorí pôsobili v Afganistane v multifunkčnej ženijnej rote v Kandaháre, v strážnej jednotke na kandahárskom letisku, v národnom podpornom prvku (NSE) a v OMLT (operačný výcvikový tím).
Počas slávnostného nástupu, si 132 profesionálnych vojakov prevzalo z rúk ministra obrany Jaroslava Bašku a náčelníka Generálneho štábu generála Ľubomíra Bulíka medaily za účasť vo vojenskej operácii.
Minister vo svojom príhovore nastúpenej jednotke poďakoval za jej profesionalitu pri plnení úloh v Afganistane a vyzdvihol ich prácu: „je za Vami množstvo práce. Sú to tisícky vyčistených štvorcových metrov územia, ktoré ste mechanicky a ručne odmínovali, sú to dlhé metre vybudovaného opevnenia a ďalšie ženijné práce. Ako aj spoľahlivá strážna služba, výcvik príslušníkov afganskej armády a práca našich zdravotníkov. V každej z týchto činností ste zanechali kus svojho vojenského umenia a profesionality“.
Príslušníci 11. rotácie pôsobili v Afganistane 6 mesiacov pod velením podplukovníka Jozefa Ševčíka. Slovenská republika má v súčasnosti v operáciách medzinárodného manažmentu nasadených 693 vojakov, z toho 242 v Afganistane.

Medaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakovMedaily za službu v operáciách pre slovenských vojakov

Autor: Sekretariát veliteľa PS , Foto: Sekretariát veliteľa PS - Dátum: 18.12.2009
Čítanosť: 13294
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share