Preskocit navigáciu

Do Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakov


Do Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakov

Vo štvrtok 7. januára 2010 sa v priestoroch práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave (prrchbo), uskutočnil slávnostný ceremoniál s príslušníkmi OS SR odchádzajúcimi plniť úlohy do operácie EUFOR - ALTHEA v Bosne a Hercegovine.
Jednotku odchádzajúcu do operácie EUFOR - ALTHEA, pozostávajúcu z príslušníkov HQ EUFOR a zo strážnej čaty, tvorí 40 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, z toho 33 sú príslušníkmi práporu rchbo Rožňava. V rámci ceremoniálu bola jednotka odovzdaná do podriadenosti Generálneho štábu ozbrojených síl Slovenskej republiky (GŠ OS SR).
Za účasti veliteľa centra riadenia operácií GŠ OS SR plukovníka generálneho štábu Jindřicha Jocha sa so želaním šťastného návratu s príslušníkmi jednotky EUFOR - ALTHEA rozlúčil veliteľ Pozemných síl OS SR generálmajor Jaroslav Vývlek.
Do Rožňavy sa s vojakmi prišli rozlúčiť aj predstavitelia miestnej samosprávy a rodinní príslušníci odchádzajúcich vojakov.
Počet príslušníkov v operácii ALTHEA je približne 2 000. V súčasnosti prebieha znižovanie počtu príslušníkov misie EUFOR. Strážna čata plní úlohy v súlade s mandátom v Sarajeve s hlavnou úlohou vnútornej ochrany tábora Butmir 2.


Do Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakovDo Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakovDo Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakovDo Bosny a Hercegoviny odchádza ďalšia rotácia slovenských vojakov

Autor: nrtm. Bernáth Martin , Foto: nrtm. Bernáth Martin - Dátum: 07.01.2010
Čítanosť: 13827
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share