Preskocit navigáciu

Komplexná kontrola 11. mechanizovaného práporu


Komplexná kontrola 11. mechanizovaného práporu V pondelok 18.1.2010 bola za riadenia zástupcu veliteľa pozemných síl brigádneho generála Pavla MACKA, začatá komplexná kontrola u 11.mechanizovaného práporu - práporu Okamžitej reakcie kpt. Jána Francisciho v Martine.
Cieľom kontroly v trvaní dvoch dní bolo preveriť stav pripravenosti práporu na plnenie úloh mechanizovanej prápornej skupiny a zhodnotiť úroveň a kvalitu plnenia úloh a výcviku za uplynulý výcvikový rok.
V úvodnej časti podal veliteľ práporu podplukovník Roman NIKMON komisii informáciu o stave pripravenosti, splnených úlohách a výcviku v oblastiach velenia a riadenia, personálneho manažmentu, pohotovosti a bojovej pohotovosti, rozvoja ozbrojených síl, výcviku veliteľov a štábov ako aj logistiky a zdravotnej služby.
V ďalšej časti sa brigádny generál MACKO osobne oboznámil so stavom techniky, činnosťou celodenných zmien na stanovištiach dozorných orgánov a s výcvikom prebiehajúcim u mechanizovaných rôt s ohľadom na úroveň spôsobilostí 11. mechanizovaného práporu v procese prípravy na certifikáciu mechanizovanej prápornej skupiny.
Mechanizovaná práporná skupina je okrem misií medzinárodného krízového manažmentu jednou z hlavných priorít OS SR vo výcvikovom roku 2010.


Komplexná kontrola 11. mechanizovaného práporuKomplexná kontrola 11. mechanizovaného práporu

Autor: sekretariát veliteľa PS - Dátum: 19.01.2010
Čítanosť: 15339
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share