Preskocit navigáciu

Vyhodnotenie Česko Slovenskej bojovej skupiny EÚ


Vyhodnotenie Česko Slovenskej bojovej skupiny EÚ V stredu 20. januára 2010 sa v Prahe uskutočnilo vyhodnotenie obdobia pôsobnosti Česko Slovenskej bojovej skupiny EÚ za účasti hlavných funkcionárov zodpovedných za výstavbu a prípravu spoločného zoskupenia. Súčasťou programu bolo odovzdanie medailí a ďalších ocenení z úrovne ministra obrany a náčelníka Generálneho štábu Armády Českej republiky vybraným príslušníkom oboch krajín, ktoré boli preberané z rúk veliteľa Veliteľstva spoločných síl Armády Českej republiky generálmajora Hynka BLAŠKA.

Za ozbrojené sily Slovenskej republiky sa uvedeného vyhodnotenia zúčastnili a súčasne boli aj odmenení zástupca veliteľa bojovej skupiny brigádny generál Pavel MACKO, plukovník gšt. Ľubomír MIŠKOLCI (Pozemné sily) a podplukovník Gustáv MARKOVIČ (Generálny štáb).

Dňa 28.januára 2010 v posádke Martin uskutoční odborné zhromaždenie veliteľov deklarovaných jednotiek do bojovej skupiny a ostaných hlavných funkcionárov ozbrojených síl Slovenskej republiky, podieľajúcich sa na výstavbe a príprave česko-slovenskej bojovej skupiny EÚ s cieľom vyhodnotenia jej činnosti.

Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1Fotopríloha 1

Autor: sekretariát veliteľa PS - Dátum: 21.01.2010
Čítanosť: 11244
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share