Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

ZÁSADY ODOVZDÁVANIA PVaT Z OPRAVY


       Oprava PVaT je ukončená až po zhodnotení technického stavu SkOaTK a vykonaní skúšobnej jazdy. Termín prebratia PVaT z opravy materským útvarom dohodne po oznámení o ukončení opravy NSkOaTK písomne (faxom) a telefonickým dohovorom.

        Pri odovzdávaní PVaT z opravy je veliteľ opravárenskej jednotky a NSkOaTK povinný urobiť príslušné záznamy do prevádzkovej dokumentácie PVaT a to najmä:
- rozsah vykonaných prác,
- výrobné čísla novo namontovaných skupín,
- počet najazdených kilometrov, odpracovaných motohodín a pod.. 


      Na prepravu PVaT z opravy je Opravárenský prápor povinný cestou NSkMM vydať preberajúcemu útvaru postačujúce množstvo PHM. Na šekovej žiadanke zodpovedný funkcionár vyúčtuje PHM spotrebované pri oprave. Počas opravy sa PHM účtuje na samostatnom výkaze vydaného - vráteného materiálu.
Veliteľ útvaru, ktorý PVaT do opravy odovzdal, je povinný vyslať zodpovednú osobu na preberanie opravenej PVaT v stanovenom termíne. Táto osoba musí byť vybavená plnou mocou (nie je potrebná pre príslušníkov Oppr pri prevzatí vlastnej PVaT), druhopisom hlásenia – žiadanky, zápisom o odovzdaní techniky do opravy.
Pri odovzdávaní PVaT z opravy sú opravárenské jednotky povinné umožniť preberajúcej osobe riadnu kontrolu PVaT a poskytnúť jej na to potrebné technické zariadenie. Preberajúca osoba má právo preskúšať funkčnosť jednotlivých mechanizmov a vykonať skúšobnú jazdu, alebo skúšku činnosti v rozsahu nutnom na overenie daného druhu PVaT.
       Preberajúci funkcionár podpísaním prevzatia PVaT z opravy preberá zodpovednosť za technický stav PVaT a za techniku samotnú. Toto ustanovenie sa nevzťahuje na skryté nedostatky ktoré môžu byť zistené až v priebehu používania PVaT a nemohli byť zistené pri preberaní techniky z opravy. Na reklamáciu opravy sa vzťahujú príslušné ustanovenia predpisu S-Vševojsk-10-4 (Hlava 4, odst. 5, článok 180 až 192).
Nasunutie techniky do opravy a z opravy povoľuje výhradne VÚ, ZV, NLog a príslušníci SkOaTK!


Rozpis opravovania poškodenej techniky :

  • 1. opr – vlastnú techniku, techniku rpv, techniku OS SR,
  • 2.opr – vlastnú techniku, techniku rpv, techniku OS SR,
  • 3. opr – vlastnú techniku, techniku rpv, techniku OS SR,
  • oprLPISštPVO - vlastnú techniku, techniku OS SR,
  • optISTAR - vlastnú techniku, techniku OS SR.


Autor: skupina OaTK - Dátum: 01.01.2010
Čítanosť: 22039
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share