Preskocit navigáciu

Odovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PS


Odovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PS

Dňa 03. februára 2010 v poobedňajších hodinách navštívila Ženijný prápor pozemných síl OS SR Ukrajinská delegácia pod vedením zástupcu generálneho štábu Ozbrojených síl Ukrajiny Viceadmirála Ihora Vasyľoviča KABANENKA, generálmajora Bohdana Volodymyrovyča BONDARA a podplukovníka Oleksija Leonidovyča ŠAJDENKOVA v sprievode zástupcu náčelníka generálneho štábu OS SR generálporučíka Ing. Petra GAJDOŠA a náčelníka štábu pre operácie GŠ OS SR generálmajora Ing. Jána SALAGANIČA. Účelom ich návštevy bolo prevzatie predsedníctva projektu TISA.
Po privítaní veliteľom Ženijného práporu PS OS SR, podplukovníkom Ing. Miroslavom MARCINOM nasledovala prezentácia ženijného práporu, ktorou veliteľ oboznámil Ukrajinskú delegáciu s činnosťou, hlavnými úlohami a prioritami ženijného práporu. Program návštevy pokračoval statickými ukážkami základných druhov vojenskej výzbroje a výstroja ženijného práporu, dynamickou ukážkou pokladania mostu pomocou AM-50, ukážkou odmínovacích prác pomocou odmínovacieho kompletu BOŽENA III, predstavením potápačskej učebne, ukážkou potápačskej výstroje a oboznámením Ukrajinskej delegácie formou krátkej prezentácie s výcvikom potápačov. Na záver bolo na programe krátke oboznámenie delegácie s históriou útvaru na sieni cti a tradícií a zápis do kroniky ženijného práporu.


Odovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PSOdovzdanie a prevzatie predsedníctva projektu TISA v žpr PS

Autor: žpr PS Sereď , Foto: žpr PS Sereď - Dátum: 03.02.2010
Čítanosť: 11940
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share