Preskocit navigáciu

NOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - Afganistan


NOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - Afganistan V dňoch 11. – 17.2.2010 prebieha vo VP VO Lešť taktické cvičenie s bojovou streľbou, ktoré je súčasťou prípravy strážnej jednotky do operácia ISAF – Afganistan. Úlohou cvičenia je čo najlepšie pripraviť príslušníkov pozemných síl na vyslanie do tejto misie. Od 16.2. do 17.2.2010 prebieha vyvrcholenie prípravy tejto jednotky, ktoré je zároveň hodnotiacou časťou prípravy. V dnešný deň jednotka prakticky precvičovala činnosť na odvrátenie útoku protivníka, v rámci ktorého precvičila aj činnosti ako doplňovanie munície a MEDEVAC (lekárska pomoc).
Výcvik tejto jednotky si bol preveriť aj veliteľ 1. mechanizovanej brigády, brigádny generál Ivan Hirka, z ktorého brigády je časť pripravujúcich sa vojakov a zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády, plukovník generálneho štábu Jaroslav Košuda. O veľmi dobrej pripravenosti strážnej jednotky na plnenie úlohy svedčí aj hodnotenie „výborný“, ktoré jednotka dostala od hodnotiacej komisie.
57 príslušníkov tejto jednotky bude pôsobiť na vstupno – výstupnom kontrolnom bode KAF – Kandahár airfield (ECP-5) od apríla tohto roku, čo je vlastne nový príspevok Slovenska v operácii medzinárodného krízového manažmentu ISAF Afganistan.

NOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanNOVÁ BRÁNA - NEW GATE - záverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF - AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF AfganistanZáverečné taktické cvičenie s bojovou streľbou strážnej jednotky ISAF Afganistan

Autor: mjr. Ing. Libor Nyéki , Foto: 2.mb - Dátum: 16.02.2010
Čítanosť: 12058
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share