2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien


2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien

17. novembra 2016 si spoločnosť pripomenula udalosti spred 27 rokov. 17. november 1989 = nežná revolúcia, zosobňujúca pád totalitného komunistického režimu. Ako svetlý príklad okolitým krajinám, významným spôsobom zviditeľnila vo svete Československo ako vysoko kultivovanú spoločnosť s uvedomelými občanmi, a s totalitnou vládou schopnou samoreflexie. Uskutočnil sa prevrat v demokratickú spoločnosť, ktorý nám mohol závidieť celý svet.

Slávnostným zhromaždením, dňa 18. novembra 2016 sme si tento historický deň v novodobých dejinách Slovenska uctili aj my vojaci a zamestnanci Prešovskej mechanizovanej brigády za prítomnosti podplukovníka Jaroslava Kožuška, zástupcu náčelníka štábu pre podporu operácií. V jeho prejave zazneli slová o vytúženej slobode a zdôraznil, že už aj my sme túto históriu tvorili a o to viac si ju musíme vážiť.

Buďte hrdí na svoju vlasť a na jej občanov, ktorí v novembri 1989 prejavili svoju občiansku statočnosť. Nezabudnite na tých, ktorí za svoj postoj v totalitnom režime trpeli vo väzení a neraz v zápase za slobodu obetovali aj to najcennejšie – ľudský život" zaznelo z rozkazu prezidenta SR venovanom vojakom a zamestnancom Ozbrojených síl SR.


2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien2.mb si uctila deň spätý so začiatkom demokratických zmien

Autor: npor. Mgr. Ing. Dominika VOJTAŠKOVÁ , Foto: autor - Dátum: 23.11.2016
Čítanosť: 2745
Verzia pre tlač

Skočiť na menu