Preskocit navigáciu

Plošné testovanie v rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“


Plošné testovanie v rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“  

Uplynulé dva týždne sa niesli v duchu prípravy a realizácie plošného testovania obyvateľov Slovenskej republiky na ochorenie COVID-19. Cez víkend, 31.októbra - 1.novembra a 7.- 8. novembra 2020, sa pod názvom „Spoločná zodpovednosť“ uskutočnila operácia, na ktorej sa spoločne podieľali zdravotníci, príslušníci polície, hasičskej a záchrannej služby, finančnej správy, samosprávy a štátnej správy a v neposlednom rade ozbrojené sily a jej súčasti s cieľom chrániť vlasť a zdravie našich občanov.

Takmer 720 príslušníkov denne, zo súčastí 2.mechanizovanej brigády, jej podriadených práporov a jednotiek, práporu logistického zabezpečenia CSS a vrtuľníkového krídla, zabezpečovalo počas uplynulých víkendov pokojný priebeh testovania v deviatich okresoch Prešovského kraja v odberových tímoch na 615 odberných miestach pod operačným velením veliteľa Regionálneho veliteľstva, dislokovaného v Prešove, brigádneho generála Vladimíra Kubáňa.

Súbežne prebiehala aj operácia „Spoločná hradba“, do ktorej boli vyčleňovaní profesionálni vojaci s cieľom plniť úlohy regulátorov a informátorov na vstupoch do nemocníc a triáž pacientov, vojaci pre RÚVZ na pomoc pri trasovaní, nadväzovaní spojenia a dohľadávaní kontaktov civilných obyvateľov zaradených do karantény.

Zvládnuť logisticky a personálne túto operáciu a úlohy s tým spojené si vyžadovalo veľké nasadenie všetkých, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na tomto celoplošnom testovaní, prevažne obetavú prácu a odvahu príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Situácia na Slovensku nie je jednoduchá a boj s koronavírusom stále neutícha, no veríme, že spoločným úsilím, obetavosťou počas plnenia neľahkých úloh a v duchu hesla „Spolu to zvládneme“ prispievame k postupnému návratu našej krajiny do pokojného a zdravého života.


Plošné testovanie v rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“Plošné testovanie v rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“Plošné testovanie v rámci operácie „Spoločná zodpovednosť“

Autor: npor. Barbora DIKYOVÁ - Dátum: 10.11.2020
Čítanosť: 3482
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share