Preskocit navigáciu

Príslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehody


Príslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehody

V kritických situáciách je dôležité zachovať rozvahu. Jednej z takých situácií čelili dvaja príslušníci 12.mechanizovaného práporu Nitra.

Stalo sa tak dňa 9.februára, počas cesty z obce Lehota do Nitry. Slobodník Lukáš Ševela a slobodník Dušan Valo sa stali svedkami dopravnej nehody. Za hustého sneženia si všimli, že protiidúci automobil dostal šmyk a čelne sa zrazil s posýpacím vozidlom so snežným pluhom. Odstavili vozidlo a rozbehli sa ku zdeformovanému osobnému automobilu. Našli v ňom zakliesnenú vodičku, ktorá silno krvácala z ruky a javila príznaky upadania do šoku. Zastavili krvácanie, privolali záchranné zložky a začali aplikovať protišokové opatrenia. Po príchode sanitky sa ju na pokyn zdravotnej služby pokúsili vyprostiť z vozidla, no podarilo sa to až po príchode záchranárov HaZZ. Následne kontaktovali matku zranenej vodičky a zabezpečili odtiahnutie zdemolovaného vozidla.

Slobodník Ševela a slobodník Valo svojim nasadením ukázali, že príslušníci Ozbrojených síl sú pripravení aktívne sa podieľať aj na pomoci občanom v krízových situáciách. Obaja menovaní to dokazujú aj počas nasadzovania v červenej zóne Fakultnej nemocnice Nitra pri plnení úloh sanitárov. Veliteľ 1.mechanizovanej brigády, brigádny generál Ivan Balog poďakoval slobodníkovi Ševelovi a slobodníkovi Valovi za ich vysoko profesionálny a zároveň ľudský prístup a udelil im disciplinárnu odmenu.


Príslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehodyPríslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehodyPríslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehodyPríslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehodyPríslušníci 12.mpr zasahovali na mieste dopravnej nehody

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 30.04.2021
Čítanosť: 3834
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share