Preskocit navigáciu

Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti


Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti

Profesionálnych vojakov, ktorí štvrtý týždeň plnia úlohy v Centre výcviku Lešť, dnes 18. júna 2021 navštívila prezidentka Slovenskej republiky a zároveň hlavná veliteľka Ozbrojených síl Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Využila tak možnosť na kontrolu cvičiacich, tzv. commander´s battle field circulation.   

„S obdivom som sa prihovorila príslušníkom ozbrojených síl, pretože aj ukážku, ktorú mi predviedli, bola v plnom nasadení. Až pri takomto pohľade si človek uvedomí hodnoty mieru a bezpečia. A aj hodnotu práce všetkých príslušníkov ozbrojených síl,“ povedala pani prezidentka Zuzana Čaputová.

Spoločne s prezidentkou, vojakov na Lešti skontroloval aj minister obrany Jaroslav Naď a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Daniel Zmeko. „Vojaci si v rámci série cvičení a previerok preveria takmer všetky spôsobilosti, ktorými disponujú naše ozbrojené sily. Ide o naozaj výnimočnú príležitosť, ktorá zároveň ukáže, ako sú reálne pripravení na plnenie úloh – od uvádzania do vyšších stupňov pohotovosti, až po vedenie operácie na obranu územia Slovenska v mnohonárodnom zoskupení,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď.

Cvičenie Slovenský štít 2021 vyvrcholí v najbližších dňoch práporným taktickým cvičením s ostrými bojovými streľbami 13.mechanizovaného práporu Levice, v ktorého zostave sú zaradení aj zahraniční partneri z Českej republiky, Maďarska a Poľska.


Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti Hlavná veliteľka ozbrojených síl na Lešti

Autor: kpt. Eva DEMEŠOVÁ , Foto: kpt. Eva DEMEŠOVÁ, des. Tomáš SLIACKY - Dátum: 21.06.2021
Čítanosť: 4200
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share