Preskocit navigáciu

Strong Cohesion 2022 – ďalšie cvičenie úspešne za nami


Strong Cohesion  2022 – ďalšie cvičenie úspešne za nami

Dňa 22. septembra 2022 bolo slávnostným nástupom v priestore Centra výcviku Lešť ukončené certifikačné cvičenie Strong Cohesion 2022 MN BG SVK (Multinational battle group Slovensko). Počas tohto cvičenia bola preverená schopnosť veliteľstva a štábu MN BG SVK v plánovaní, vedení a koordinácií defenzívnych operácii medzinárodných jednotiek na území Slovenska. Preverila sa aj spolupráca, vyžiadanie a integrácia palebnej podpory počas bojovej činnosti v rámci medzinárodných jednotiek. Logistika si preverila plánovanie a zabezpečovanie systému zásobovania, odsunu a doplňovania výstroja, techniky a materiálu jednotiek v rámci mnohonárodnej zostavy v priebehu vedenia bojovej činnosti.

Náročný týždeň preveril fyzickú a psychickú odolnosť všetkých cvičiacich. Dni plné dažďa, chladu a hmly ukázali, že príslušníci Ozbrojených síl SR ako aj naši zahraniční partneri sú v plnej miere schopní plniť stanovené úlohy.


Strong Cohesion  2022 – ďalšie cvičenie úspešne za namiStrong Cohesion  2022 – ďalšie cvičenie úspešne za namiStrong Cohesion  2022 – ďalšie cvičenie úspešne za nami

Autor: por. Andrea Kažimirská - Dátum: 26.09.2022
Čítanosť: 1646
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share