Preskocit navigáciu

Majstrovstvá sveta v kulturistike mužov


Majstrovstvá sveta v kulturistike mužov

Príslušník levického 13. mechanizovaného práporu rotmajster Miroslav Škadra sa úspešne kvalifikoval na Majstrovstvá sveta v kulturistike mužov 2022 Santa Susanne Barcelona v Španielsku.

           Reprezentácia Slovenskej asociácie fitnes kulturistiky a silového trojboja (ďalej len „Safkst“) odcestovala do dejiska šampionátu. Začiatkom súťaže bola úprava hmotnosti pred prezentáciou kde Miro musel znížiť váhu o 7 kg na požadovanú hmotnostno-výškovú kategóriu v jeho prípade na 62 kg.

          Po úspešnej prezentácií mohol nastúpiť na súťažné pódium v kategóriách:

-          Muži klasická kulturistika do 168 cm“, kde obsadil finálové 5.miesto.     

-          Master Games Classic Bodybuilding 45+ Open“, kde obsadil skvelé 3.miesto. 

           Sprievodnou akciou tohto šampionátu boli Majstrovstvá sveta žien vo Fitness Challenge, kde bol Miro vybratý komisiou IFBB ako rozhodca, na základe jeho výsledkov z majstrovstiev Európy vo „fitness Challenge mužov“ so získaním titulu Majstra Európy.

             Slovensko prvé. Majstrovstvá sveta IFBB v kulturistike sa zúčastnilo až 80 krajín a naša  krajina získala prvenstvo v hodnotení krajín z kulturistiky Masters.  A ako Miro uvádza na záver: „Kulturistika nie je len šport, je to prístup k cieľavedomému tvarovaniu ľudského tela, nekonečného sebazapierania a v končenom dôsledku je to životný štýl spojený s atribútmi, ktoré ľudí navzájom odlišujú alebo ich spájajú.“


Majstrovstvá sveta v kulturistike mužovMajstrovstvá sveta v kulturistike mužovMajstrovstvá sveta v kulturistike mužovMajstrovstvá sveta v kulturistike mužovMajstrovstvá sveta v kulturistike mužov

Autor: 13.mpr , Foto: rtm. Miroslav ŠKADRA / 13.mpr - Dátum: 15.11.2022
Čítanosť: 1687
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share