Preskocit navigáciu

Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.


Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.

 
Vzhľadom k zhoršujúcej sa poveternostnej situácii na území Slovenskej republiky s predpokladom vzniku možného ohrozenia civilného obyvateľstva a civilných objektov vydal veliteľ pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálmajor Ing. Jaroslav Vývlek dňom 16.5.2010 nariadenie, na základe ktorého boli cestou dozorných orgánov a následne náčelníkmi skupín velenia útvarov uvedené do pohotovosti sily a prostriedky pozemných síl.
K prvému nasadeniu týchto pripravených síl došlo ráno 17.5.2010 o 08,00 hod v posádke Trebišov, kde 20 profesionálnych vojakov s nákladným terénnym vozidlom pomáha pri odstraňovaní následkov povodní priamo v meste Trebišov a objekte kasární. Ďalšia skupina bude v Trebišove nasadená v popoludňajších hodinách na vodnom toku Trnávka.
Na veliteľstve pozemných síl a vo všetkých priamo podriadených zväzkoch a útvaroch boli uvedené do činnosti krízové miesta velenia, ktoré situáciu na celom území Slovenska neustále monitorujú a sú pripravené koordinovať a riadiť ďalšie prípadné nasadenie vyčlenených síl a prostriedkov.


Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.Nasadenie pozemných síl na pomoc civilnému obyvateľstvu.

Autor: kpt. Zuzana Halamová , Foto: npor. Rastislav Kentoš - Dátum: 17.05.2010
Čítanosť: 15227
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share