Preskocit navigáciu

Vojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a Nitre


Vojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a Nitre

Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl sa tentokrát konala v posádkach Sereď a Nitra v dňoch 16. a 17. mája 2023. Po príchode do priestorov 91. ženijného pluku, nasledovala prezentácia útvaru v podaní zástupcu veliteľa podplukovníka Rastislava Duboveckého. V prezentácii zástupca veliteľa predstavil históriu, hlavných funkcionárov, organizačnú štruktúru pluku, poslanie, hlavné a rozhodujúce úlohy, hlavné typy výzbroje, techniky a materiálu, ako aj problémové oblasti, ktorým pluk v súčasnosti čelí. Nasledovala ukážka priestorov pluku. Výjazdovú vojenskú radu využil veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach na nadviazanie úspešnej spolupráce s primátorom mesta Sereď Ondrejom Kurbelom a starostom obce Šoporňa Adriánom Machom, ktorým osobne poďakoval za podporu a odovzdal im pamätné plakety.


Rokovanie členov pokračovalo 17. mája v priestoroch 91. ženijného pluku Sereď. Symbolicky sa práve v Seredi u ženistov rozlúčil s členmi vojenskej rady štábny nadrotmajster Rastislav Bodnár, pre ktorého bola táto vojenská rada posledná. Veliaci poddôstojník pozemných síl poďakoval všetkým za podporu počas svojho viac ako 13-ročného pôsobenia na Veliteľstve pozemných síl a poprial veľa síl pri plnení ďalších úloh. Veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach takisto odovzdal ocenenia k 30. výročiu Ozbrojených síl Slovenskej republiky plukovníkovi Rolandovi Bartakovicsovi a majorovi Marcelovi Uharčekovi ako aj pamätnú medailu ministra obrany I. stupňa zlatú plukovníkovi Romanovi Majerčiakovi.


V poobedných hodinách nasledoval presun do priestorov 12. mechanizovaného práporu Nitra pod velením majora Ľuboša Sagana, ktorý predstavil svoj útvar prezentáciou a ukážkou priestorov.


Vojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a NitreVojenská rada veliteľa pozemných síl v Seredi a Nitre

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS - Dátum: 18.05.2023
Čítanosť: 1626
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share