Preskocit navigáciu

Aktívne zálohy cvičia v Centre výcviku Lešť


Aktívne zálohy cvičia v Centre výcviku Lešť

Príjmom a vystrojením v priestoroch 21. mechanizovaného práporu Trebišov sa začal prvý tohtoročný výcvik Aktívnych záloh. Spoločne s príslušníkmi práporu sa v termíne 10. - 15. februára 2024 zúčastňuje intenzívneho výcviku v Centre výcviku Lešť aj 17 príslušníkov Aktívnych záloh.

Po príchode všetkých vojakov AZ prebehla prezentácia vojakov na klube útvaru, pri ktorej sa im oznámilo zaradenie do vojenskej jednotky a vykonali sa základné administratívne úkony, lekárska prehliadka a vystrojenie. Po vystrojení sa príslušníci aktívnych záloh zoznámili s organizačnou štruktúrou útvaru, systémom velenia, organizáciou pravidelného cvičenia, bezpečnostnými opatreniami a denným poriadkom.


Výcvik bol zameraný na takticko odbornú prípravu na témy rozvinutie, zvinutie a opustenia miesta velenia, ochrana a obrana miesta velenia, zabezpečenie spojenia ako aj streleckú a taktickú prípravu, ktorá prebehne na posádkovom cvičisku Veľké Ozorovce. Pravidelné cvičenie aktívnych záloh potrvá do 22. februára.


Aktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku LešťAktívne zálohy cvičia v Centre výcviku Lešť

Autor: Sek vel.PS , Foto: Sek vel.PS, 21.mpr - Dátum: 14.02.2024
Čítanosť: 1242
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share