Preskocit navigáciu

Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024


Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024

V dňoch 2. júna – 13. júna 2024 prebieha medzinárodné cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024  pod záštitou NATO AIRCOM na území Rumunska a Bulharska.  Počas cvičenia príslušníci   vzdušných síl OS SR pôsobia z priestorov Control and Reporting Centre (CRC) v Bukurešti, z výcvikového priestoru SMIRDAN a leteckej základne BOBOC na území Rumunska.

Organizácia cvičenia je v úzkej koordinácii so subjektami NATO ako sú IAMD Center of Excellence (IAMD COE), Joint Air Power Competence Center (JAPCC), Competence Center for SBAMD (CC SBAMD), Vzdušné sily včasného varovania a riadenia NATO (NAEW&CF), Spoločné centrum vzdušných operácií v Torrejon (CAOC TJ). Cvičenie zároveň poskytuje príležitosti na testovanie a overovanie technickej, taktickej a operačnej interoperability v prostredí IAMD. Primárnym cieľom je trénovať taktickú úroveň velenia a riadenia s využitím možnosti precvičiť si postupy v reálnom prostredí.

Hlavný prínos pre OS SR je plnenie záväzkov voči NATO, vykonanie spoločného výcviku špecialistov protivzdušnej obrany v medzinárodnom prostredí počas velenia a riadenia jednotiek NATO. OS SR zároveň podporujú cvičenie aj leteckou technikou Mi-17, ktorá bude prioritne pôsobiť proti jednotkám PVO ako reálny cieľ.


Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024Cvičenie RAMSTEIN LEGACY 2024

Autor: vvzs , Foto: vvzs - Dátum: 07.06.2024
Čítanosť: 589
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share