Slávnostný vojenský ceremoniál- rozlúčka s podplukovníkom Danielom RUBEŠOM


Slávnostný vojenský ceremoniál- rozlúčka s podplukovníkom Danielom RUBEŠOM

V utorok 20. augusta sa v priestoroch Duklianskych kasární uskutočnil slávnostný vojenský ceremoniál za prítomnosti náčelníka vojenskej kancelárie prezidenta SR generálmajora Ladislava DOVHUNA pri príležitosti odchodu do zálohy Náčelníka štábu Čestnej stráže prezidenta SR podplukovníka Daniela RUBEŠA.

V úvode slávnostného nástupu sa jednotkám prihovoril veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Andrej TVRDOŇ, ktorý sa poďakoval podplukovníkovi Danielovi RUBEŠOVI za prístup pri plnení náročných úloh v prospech hlavy štátu, Slovenskej republiky a v prospech Ozbrojených síl SR.

Po vyše tridsiatichdvoch rokoch služobného pomeru odchádza podplukovník Daniel RUBEŠ do zálohy, z toho jedenásť rokov slúžil v štruktúrach Čestnej stráže prezidenta SR. Za ocenenie výkonu štátnej služby pri skončení štátnej služby prepustením zo služobného pomeru po splnení nároku na výsluhový dôchodok mu Náčelník Generálneho štábu OS SR udelil „ Pamätný kríž Náčelníka GŠ OSR II. Stupňa (strieborný)„.

Náčelník štábu Čestnej stráže prezidenta SR podplukovník Daniel RUBEŠ predstúpil pred nastúpený útvar a niekoľkými vetami zhodnotil svoje pôsobenie v Ozbrojených silách SR. Vo svojom príhovore sa poďakoval príslušníkom útvaru za dlhoročnú podporu a spoluprácu.

V záverečnom príhovore vystúpil generálmajor Ladislav DOVHUN , ktorý poďakoval náčelníkovi štábu za kvalitne odvedenú prácu a odovzdal mu ďakovný list náčelníka vojenskej kancelárie prezidenta SR.

Podplukovník Daniel RUBEŠ:
Od roku 1993 do roku 2008 vykonával základne veliteľské funkcie v rámci spojovacie roty Protilietadlovej raketovej brigády v Nitre.
Od roku 2008 do 2012 vykonával veliteľské funkcie v Multifunkčnom prápore v Hlohovci.
V roku 2012 pôsobil na veliteľstve spoločnej logistickej podpornej skupiny Síl výcviku a podpory v Trenčíne.
Od roku 2013 bol podplukovník RUBEŠ vyčlenený na plnenie úloh ČSPSR, kde vykonával funkcie vedúci starší dôstojník BOIaKIS, náčelník oddelenia podpory velenia a náčelník štábu.

Podplukovník Daniel RUBEŠ ukončí svoju bohatú 36. ročnú vojenskú kariéru dňa 31.08.2024.

Ako náčelník štábu v každodennom kontakte so svojimi kolegami prejavoval veľkú mieru odbornosti, profesionality ale najmä ochoty pomôcť.
Za všetku prácu pre útvar Čestnej stráže prezidenta SR mu ďakujeme a do ďalšej kariéry mu prajeme veľa úspechov.



Autor: kpt. Mgr. Dagmara ŠTEPÁNKOVÁ , Foto: slob. Miroslav ZJAN - Dátum: 20.08.2024
Čítanosť: 14
Verzia pre tlač

Skočiť na menu