Preskocit navigáciu

Minister obrany navštívil posádku Michalovce


Minister obrany navštívil posádku Michalovce

V piatok 8.októbra 2010 navštívil minister obrany Ľubomír Galko v sprievode veliteľa pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky, generálmajorom Jánom Salaganičom, v rámci oboznamovania sa s útvarmi a zariadeniami posádku Michalovce.

Svoju pracovnú návštevu začal v 22.mechanizovanom prápore, kde ho privítal veliteľ 2.mechanizovanej brigády plukovník gšt. Karol Navrátil spolu s veliteľom práporu podplukovníkom Ľubomírom Kochanským, ktorý predniesol brífing o pripravenosti a plnení hlavných úloh práporu. V rámci návštevy si minister obrany prezrel statickú ukážku pásovej a kolesovej techniky a taktiež ručných zbraní. Po presune do priestorov mestských kasárni predniesol veliteľ samohybného delostreleckého oddielu major Pavol Barančík a veliteľ ženijnej roty dislokovanej v Michalovciach kapitán Jozef Kasl krátky brífing, v ktorom všetkých prítomných oboznámili s činnosťou a úlohami oddielu a roty a ministra obrany informovali o činnosti ženijnej roty v rámci pomoci pri povodniach.

Podľa plánu pracovného výjazdu navštívi minister obrany dňa 9.októbra 2010 obec Hraň, kde si prezrie opravenú hrádzu, ktorá bola poškodená po povodniach, na ktorej obnove sa podieľali príslušníci 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov.


ggfggfggfggfffgffgffgffg

Autor: kpt. Bušová , Foto: nrtm. Hložka - Dátum: 08.10.2010
Čítanosť: 14067
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share