Preskocit navigáciu

Zmena vo velení práporu logistickej podpory


Zmena vo velení práporu logistickej podpory

24. novembra 2010 sa v priestoroch Práporu logistickej podpory 2. mechanizovanej brigády uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti odovzdania a prevzatia velenia práporu.
Veliteľ 2. mechanizovanej brigády, plukovník gšt. Karol Navrátil, poďakoval odchádzajúcemu veliteľovi podplukovníkovi Romanovi Fiutovi, ktorý velil tomuto práporu od roku 2008. Počas dvoch rokov pod vedením podplukovníka Fiuta musel prápor zvládnuť náročné úlohy prípravy, certifikácie a samotnej pohotovosti (STAND-BY fázy) v rámci medzinárodného zoskupenia bojovej skupiny Európskej únie. Príslušníci práporu pomáhali počas povodní na východe Slovenska a v neposlednom rade plnili neľahké úlohy mierového života.
Funkciu veliteľa práporu logistickej podpory prevzal podplukovník Jozef Zekucia, ktorý sa len prednedávnom vrátil z operácie KFOR, kde úspešne pôsobil vo funkcii veliteľa Slovenského kontingentu.
Podplukovník Jozef Zekucia v roku 1993 ukončil štúdium na Vysokej vojenskej škole vo Vyškove. Jeho posádkovým mestom sa stal Prešov, kde aj so svojou rodinou žije. Po pôsobení v niekdajšom prešovskom Prieskumnom prápore a II. armádnom zbore a v mechanizovanej brigáde pracoval od roku 2003 na Generálnom štábe ozbrojených síl Slovenskej republiky v Bratislave. V rokoch 2005 až 2008 pôsobil na Veliteľstve pozemných síl NATO v nemeckom Heidelbergu, odkiaľ bol v roku 2007 vyslaný do Afganistanu.
Veliteľ brigády vo svojom príhovore vyjadril presvedčenie, že príslušníci Šarišského práporu logistickej podpory aj pod novým velením dokážu naplno preukázať, že tvoria pevnú, významnú a neoddeliteľnú súčasť 2. mechanizovanej brigády.


dfdfdfdfdfdfdfdferererererererersdd

Autor: mjr. Michalov , Foto: prlogp - Dátum: 24.11.2010
Čítanosť: 15670
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share