Preskocit navigáciu

Ukrajinský vojenský pridelenec obrany a vojenský atašé navštívili veliteľstvo pozemných síl


Ukrajinský vojenský pridelenec obrany a vojenský atašé navštívili veliteľstvo pozemných síl
Veliteľstvo pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky (PS OS SR) v utorok 30. novembra 2010 navštívil vojenský pridelenec Ukrajiny generálmajor V. Borodijenko a nový vojenský atašé Ukrajiny plukovník I.P. Kalinčuk. Delegáciu osobne privítal veliteľ PS generálmajor Ján Salaganič.
 
Rokovanie začalo krátkou informáciou o histórii a vzniku OS SR a následne veliteľ PS v prezentácii naznačil hlavné smerovanie pozemných síl  v oblasti plnených úloh v predchádzajúcom a nasledujúcom období, výcviku do operácií medzinárodného krízového manažmentu a taktiež výcviku v súvislosti s cieľmi síl.
 
Generálmajor Borodijenko zdôraznil aktívnu spoluprácu Ukrajiny so štátmi severoatlantickej aliancie, používanie noriem NATO a ostatnej spolupráce s krajinami Aliancie. Generálmajor Salaganič spomenul spoluprácu  OS SR s ozbrojenými silami  Ukrajiny v rámci projektu TISA, kde v tomto roku bola Ukrajina vedúcou krajinou. Zdôraznil, že 98 km hranica nie je žiadnou „železnou oponou" ale len pomyslená čiara, ktorá nás nerozdeľuje a teda nebráni v spolupráci medzi ozbrojenými silami oboch krajín.
 
 
 

Ukrajinský vojenský pridelenec obrany a vojenský atašé navštívili veliteľstvo pozemných síl Ukrajinský vojenský pridelenec obrany a vojenský atašé navštívili veliteľstvo pozemných síl Ukrajinský vojenský pridelenec obrany a vojenský atašé navštívili veliteľstvo pozemných síl

Autor: mjr. Ing. Miroslav Belanský , Foto: kpt. Ing. Róbert Matis - Dátum: 30.11.2010
Čítanosť: 12722
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share