Preskocit navigáciu

Šťastný návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan


Šťastný návrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan Včera 17.3.2011 v popoludňajších hodinách pristála na letisku Poprad osádka  AIRBUS 320 so 108-mi príslušníkmi Ozbrojených síl SR, ktorí za posledných 6 mesiacov pôsobili vo vojenskej  mierovej operácií ISAF v Afganistane.
Veliteľ 2.mechanizovanej brigády (2.mb)  plk. gšt. Karol NAVRÁTIL  privítal v mene Náčelníka Generálneho štábu  a  veliteľa Pozemných síl OS SR  strážnu jednotku pôsobiacu v Tarin Kowte pod velením por. Ing. Ľubomíra Mizeráka príslušníka 21.zmpr Trebišov a jednotku pôsobiacu na leteckej základni NATO v Kandaháre pod velením npor. Ing. Richarda RÁKOCIHO príslušníka roty ISTAR Michalovce ako aj 6 dôstojníkov, ktorí pôsobili na regionálnom veliteľstve ISAF v Kandaháre.
Na tvárach všetkých zúčastnených sa zrkadlila radosť a spokojnosť z pocitu pevnej slovenskej pôdy pod nohami po náročnom lete.
„Odlúčenie od rodiny na tak, dlhé časové obdobie ako je 6 mesačná zahraničná operácia je za každých okolností pre vojaka psychicky i fyzicky náročné, preto všetkým prajem dostatočný čas na načerpanie nových síl v kruhu rodiny  a známych a následne rýchlu adaptáciu na domáce pracovné prostredie.“ poprial plk. gšt. Karol NAVRÁTIL príslušníkom rotujúcich jednotiek TK a KAF. Vyjadril tiež svoju spokojnosť so skutočnosťou, že počas tejto mierovej operácie ISAF nedošlo k  ujme na zdraví ani iným vážnejším úrazom či ochoreniam u žiadneho z príslušníkov OS SR.
Túžobne očakávané zvítanie sa s blízkou rodinou a známymi, budú môcť profesionálny vojaci realizovať ihneď po 5–dňovom pobyte v karanténnom prostredí Vysoko špecializovaného ústavu pre pľúcne choroby v Novej Polianke.
Slávnostné privítanie príslušníkov pri príležitosti návratu z operácie ISAF, spolu s príslušníkmi operácií UNFICYP a ALTHEA sa uskutoční 25.marca 2011 na námestí baníkov v Rožňave so začiatkom o 10,45 hod.

Návrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanNávrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanNávrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanNávrat z vojenskej operácie ISAF AfganistanNávrat z vojenskej operácie ISAF Afganistan

Autor: npor. Téglašiová , Foto: slob. Straka - Dátum: 18.03.2011
Čítanosť: 13627
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share