Preskocit navigáciu

TC s BS mfžr vo VVP Kamenica nad Cirochou


TC s BS mfžr vo VVP Kamenica nad Cirochou

V stredu 6.apríla 2011 vykonal veliteľ 2.mb, plk. gšt. Ing. Karol NAVRÁTIL  kontrolu TC s BS príslušníkov multifunkčnej ženijnej roty, ktorí v týchto dňoch absolvovali spoločnú sústredenú prípravu vo VVP Kamenica nad Cirochou, pred vyslaním na plnenie úloh v operácii ISAF AFGANISTAN.
Pri tejto príležitosti preveril splnenie úloh taktického cvičenia s bojovou streľbou mfžr pod velením kpt. Ing. Jozefa KASLA. Po splnení bojových strelieb veliteľ 2.mb zhodnotil, že mfžr je plne pripravená na nasadenie do operácie ISAF Afganistan.
Počas TC s BS boli preverené všetky spôsobilosti mfžr, ktoré sú kladené na plnenie úloh v medzinárodnom prostredí. Jednotka splnila úlohy odmínovania nebezpečných priestorov a rekonštrukčno-stavebných prác v rámci priestoru zodpovednosti.
V priebehu prípravy boli do výcviku implementované najaktuálnejšie závery získané od metodickej pomoci z priestoru nasadenia a taktiež aj poznatky prezentované počas veliteľského zhromaždenia veliteľa PS OS SR a veliteľa 2.mb. 
Pre vytvorenie najvierohodnejších podmienok bola komunikácia počas celého priebehu taktického cvičenia vykonávaná výhradne v anglickom jazyku a jednotka plnila úlohy s rovnakým technickým zabezpečením, aké bude využívať počas pôsobenia v operácii ISAF Afganistan.
Dobrú pripravenosť na úspešné splnenie úloh mfžr v operácii ISAF konštatovala aj hodnotiaca komisia stanovená veliteľom PS OS SR pod vedením pplk. Ing. Jozefa ZEKUCIU, ktorá sa zúčastnila hodnotiaceho obdobia v dňoch 6.-7.4.2011. 

 


VVP ValaškovceVVP ValaškovceVVP ValaškovceVVP ValaškovceVVPVVPVVPVVP

Autor: 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 07.04.2011
Čítanosť: 13371
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share