Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Spoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando I


Spoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando I
            12. apríla skupina 25 vojakov z Michalovského mechanizovaného práporu vyrazila na pomoc príslušníkom Bundeswehru upravujúcim cintorín padlých nemeckých vojakov v Medzilaborciach. 
            Hlavnou úlohou slovenských vojakov bola úprava plochy pred výsevom trávy a vysýpanie kvetinových záhonov mulčovacou kôrou. Napriek nepeknému sychravému počasiu ktoré nás v Medzilaborciach privítalo, sa pracovná brigáda niesla vo výbornej nálade a všetci vojaci pracovali s maximálnym nasadením. Po niekoľkých minútach sa akékoľvek bariéry prelomili a slovenskí aj nemeckí vojaci už pracovali spolu, plece pri pleci.
            O spoločnú pracovnú brigádu javili mimoriadny záujem aj hlavní predstavitelia mesta Medzilaborce, ktorí pracovnej brigáde vyšli maximálne v ústrety a zároveň zvýšili ostrahu nad cintorínom z dôvodu vandalizmu miestnych neprispôsobivých občanov. Aj kvôli nim sa niektoré práce, ktoré už boli vykonané v minulom roku, museli tento rok opakovať.
            Po splnení úloh nás nemecká strana pozvala na spoločný obed, kde sme si vymenili upomienkové predmety a vyjadrili presvedčenie, že v podobných záslužných činoch budeme pokračovať podľa možností aj v budúcnosti. 
            Nemecký cintorín pochádza z obdobia 1. svetovej vojny a príslušníci Bundeswehru na jeho obnove pracujú už tretí rok. Vidieť, že v predchádzajúcich rokoch odviedli poriadny kus práce, a cintorín bude do jeho slávnostného zasvätenia 1. júna tohto roku určite vyzerať presne tak, ako na architektonickom pláne.

Spoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando ISpoločná pracovná brigáda s Arbeitskomando I

Autor: npor. Vajda , Foto: npor. Vajda - Dátum: 13.04.2011
Čítanosť: 14005
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share