Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva kadeta Bundesheeru


Pracovná návšteva kadeta Bundesheeru

Dnes v ranných hodinách zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády plukovník gšt. Jaroslav KOŠUDA privítal v priestoroch veliteľstva 2.mb rakúskeho kadeta Wolfganga STUMMERA študenta vojenskej akadémie Bundesheeru vo Viedni. V rámci spolupráce s ozbrojenými silami Rakúska sa už niekoľko rokov realizujú stáže kadetov  Bundesheeru  u podriadených útvarov 2.mb.
V rámci všeobecného úvodného briefingu prezentoval vedúci starší dôstojník oddelenia plánovania operácii kapitán KAŠPRIŠIN informácie o  štruktúre, výzbroji a  prioritách 2. mechanizovanej brigády v súčasnosti. Nasledovala prehliadka priestorov veliteľstva a priamo podriadených rôt veliteľstva dislokovaných v sokolovských kasárňach.
Rakúsku stranu okrem teoretických informácií o jednotkách 2.mb (rota podpory velenia a prieskumná rota) zaujali praktické ukážky výzbroje a  ošetrovania kolesovej a pásovej techniky, ktoré práve prebiehalo v rámci prípravy na sezónnu prevádzku.
Veliteľ prieskumnej roty v zastúpení nadporučík Tvaruška odpovedal na všetky zvedavé otázky kadeta STUMMERA ohľadom osobných zbraní jednotlivca a ich takticko-technických údajoch.
U roty podpory velenia bolo hlavným bodom záujmu bojové vozidlo pechoty (BVP-1K) na ktorom sa práve vykonávala prekonzervácia.
V poobedňajších hodinách OCdt. STUMMER pokračoval v prehliadke prvého útvaru 2.mb -  práporu logistickej podpory. V najbližších dňoch čaká kadeta STUMMERA prezentácia zostávajúcich útvarov 2. mb: 22.mechanizovaného práporu v Michalovciach,  21. zmiešaného mechanizovaného práporu v Trebišove a samohybného delostreleckého oddielu v Michalovciach kde vykoná samotnú  6 týždňovú stáž.

Ďalšie fotografie z pracovnej návštevy



Autor: DSV , Foto: DSV - Dátum: 27.04.2011
Čítanosť: 12239
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share