Preskocit navigáciu

Streľby protitankových riadených striel vo výcvikovom priestore VALAŠKOVCE


Streľby protitankových riadených striel vo  výcvikovom priestore VALAŠKOVCE

Vojenský výcvikový priestor Kamenica nad Cirochou sa v dňoch 9. až 11. mája ozýval streľbou protitankových riadených striel (PTRS) typu 9m14m MALJUTKA. Strelci operátori bojových vozidiel pechoty (BVP-1) a prieskumných bojových vozidiel (BPsV) podriadených útvarov a jednotiek 2. mechanizovanej brigády (2.mb)  tu plnili jednu z najdôležitejších úloh výcvikového roka 2011 v oblasti streleckej prípravy.
Streľby  boli vykonané za riadenia podplukovníka KOCHANSKÉHO veliteľa 22. mechanizovaného práporu Michalovce (22.mpr) a majora MAKAYA zastupujúceho veliteľa 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov (21.zmpr), ktorí vyjadrili spokojnosť s priebehom a výsledkami tohto náročného zamestnania.
Každý zo  strelcov operátorov 2.mb mal možnosť ukázať svoju zručnosť a šikovnosť pri navádzaní PTRS na cieľ troma protitankovými riadenými strelami. Medzi zúčastnenými strelcami operátormi  plnila túto neľahkú  úlohu aj des. Silvia GDOVINOVÁ, ako jediná žena na funkcii strelec operátor BVP-1 z roty podpory velenia (rpv) 2.mb, ktorá dosiahla veľmi dobré výsledky.
Kontrolu priebehu tohto zamestnania vykonal plukovník gšt. Daniel ZMEKO náčelník štábu veliteľstva Pozemných síl OS SR v sprievode plukovníka gšt. Karola NAVRÁTILA veliteľa 2.mb 11. mája 2011
Strelieb sa celkovo zúčastnilo 53 SO z 2.mb a 6 SO z 1.mb. Spolu bolo na streľbách vystrelených 156 ostrých a 20 náhradných PTRS.
Výborné výsledky v streľbe  PTRS dosiahli:
des. Rudolf BALOG  (21.zmpr),  des. Cyril BREDA (21.zmpr)
des. Jozef SMETANKA (psr),      des. Marcel ODELGA (psr)
des. Marek SEMKO (22.mpr),    des. Pavol ONDRÁŠEK (22.mpr),
des. Anton PORUBENSKÝ (22.mpr).
Tento strelecký výcvik strelcov operátorov opäť preukázal, že úroveň vycvičenosti SO sa oproti minulému výcvikovému roku značne zvýšila. V tomto trende budeme pokračovať aj naďalej.

 Ďalšie fotografie zo strelieb PTRS



Autor: DSV 2.mb , Foto: 2.mb - Dátum: 11.05.2011
Čítanosť: 14368
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share