Preskocit navigáciu

Plníme 3. prioritu veliteľa brigády


Plníme 3. prioritu veliteľa brigády

Fyzická zdatnosť patri k vlastnostiam, ktorá by mala byť u každého profesionálneho vojaka na veľmi dobrej úrovni, keďže vojaci plnia mnoho úloh vyžadujúcich si  vytrvalosť, značnú fyzickú silu a obratnosť. Aj keď nie každý jednotlivec je od prírody obdarený dostatočnou fyzickou zdatnosťou, túto vlastnosť je možné nadobudnúť pravidelným fyzickým posilňovaním organizmu.
Tohtoročná tretia priorita veliteľa brigády je upriamená práve na túto oblasť: zvýšiť fyzickú pripravenosť príslušníkov  2. mechanizovanej brigády (2.mb) všetkých vekových kategórií jednotným systémom vykonávania služobnej telesnej prípravy tak, aby každý jednotlivec dosiahol  akceptovateľné hodnotenie v tejto oblasti, čo je zároveň  podmienkou kariérneho rastu, keďže sa odrazí v služobnom hodnotení profesionálneho vojaka a v neposlednom rade aj podmienkou pre zotrvanie v služobnom pomere.
 Dňa 27. mája 2011, bolo vykonané prvé tohtoročné preskúšanie telesnej pripravenosti príslušníkov veliteľstva 2.mb, ktorého sa zúčastnilo 30 vojakov. Podľa výsledkov, môžeme pozitívne hodnotiť prípravu veliteľstva počas prvého a druhého výcvikového obdobia. Zo zúčastnených dosiahlo 10 výborné hodnotenie, 15 veľmi dobré hodnotenie a traja dobré hodnotenie fyzickej pripravenosti. Medzi najlepších sa zaradili nadrotmajster FEJKO, kapitán KOŽUŠKO a nadporučíčka TÉGLAŠIOVÁ
Doterajší svedomitý prístup k zdokonaľovaniu svojej „fyzičky“ a aj výsledky preskúšania vojakov nasvedčujú, že s vysokou pravdepodobnosťou bude tretia priorita veliteľa ku koncu roka splnená.

Zábery z preskúšania fyzickej pripravenosti



Autor: DSV 2.mb , Foto: DSV 2.mb - Dátum: 27.05.2011
Čítanosť: 11376
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share