Preskocit navigáciu

Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci


Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci

Už štrnásty ročník „Dňa detí s Ozbrojenými silami Slovenskej republiky“ sa uskutočnil v sobotu 4. júna 2011 na mestskom futbalovom štadióne v Čadci. Tisícky detí spolu so svojimi rodičmi mali možnosť vidieť profesionálnych vojakov aj ich techniku na akcii, ktorú zabezpečili aj útvary Síl výcviku a podpory Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Každý malý chlapec chcel byť aspoň raz vo svojom živote vojakom a práve preto každoročne organizujú Ozbrojené sily Slovenskej republiky súťažno-zábavné podujatie sprevádzané statickými a dynamickými vojenskej techniky najmä v mestách kde nie sú vojenské posádky. V mestách, kde deti ani dospelí nemajú možnosť stretnúť sa s vojakmi a vidieť vojenskú techniku. Možnosť sadnúť si do tanku, do bojového vozidla pechoty, vojenskej Tatry alebo vidieť prelet vojenského vrtuľníka v nízkej výške mali tento rok možnosť deti v Čadci. Celodenný program odštartoval v dopoludňajších hodinách branno-športovým pretekom „Vojenský profesionál“ o pohár náčelníka Generálneho štábu OS SR a pokračoval statickými a dynamickými ukážkami síl výcviku a podpory, pozemných síl, vzdušných síl, vojenskej polície, príslušníkov policajného zboru a členov hasičského a záchranného zboru Slovenskej republiky.

Sily výcviku a podpory vyčlenili na prezentáciu na verejnosti a podporu Dňa detí s Ozbrojenými silami SR viac ako sto profesionálnych vojakov a takmer 50 kusov vojenskej techniky a materiálu. Z techniky vyčlenenej z piatich priamo podriadených útvarov síl výcviku a podpory bol divácky najatraktívnejší Tank T-72, do ktorého si deti mohli sadnúť a pozrieť ako skutočný tak z vnútra vyzerá, a medzi dynamickými ukážkami si zaslúžený potlesk odniesol showprogram príslušníkov Čestnej stráže Ozbrojených síl Slovenskej republiky. V priestoroch futbalového štadióna postavili sily výcviku a podpory niekoľko ISO kontajnerov a zabezpečili napájanie elektrickou energiou z dovezeného energobloku.


Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 2Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 2Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 2Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 2Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 3Jednotky SVaP zabezpečovali Deň detí v Čadci 3

Autor: sekretariát VSVaP , Foto: sekretariát VSVaP - Dátum: 06.06.2011
Čítanosť: 17141
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share