Preskocit navigáciu

Povyšovanie a ustanovenie do nových funkcií


Povyšovanie a ustanovenie do nových funkcií

Posledný pracovný júlový deň roku 2011 sa stal pre štyroch príslušníkov 2. mechanizovanej brigády významným v ich kariére profesionálneho vojaka.
Počas slávnostného nástupu veliteľstva a štábu brigády, plukovník gšt. Karol NAVRÁTIL personálnym rozkazom riaditeľa Personálneho úradu povýšil a zároveň do nových funkcií ustanovil týchto profesionálnych vojakov:
- čatára Dominika Skonca do hodnosti rotného a z funkcie ostreľovača špecialistu ustanovil na veliteľa družstva prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády.
- desiatnika Mareka Odelgu do hodnosti čatára a z funkcie strelca operátora ustanovil na funkciu ostreľovača – špecialistu, tak isto u prieskumnej roty.
K 1. júlu 2011 bol personálnym rozkazom riaditeľa Personálneho úradu povýšený do poddôstojníckej hodnosti príslušník personálneho oddelenia veliteľstva 2. mechanizovanej brigády rotmajster Kvetoslav Bochnovič.
Nie menej významný bol tento deň aj pre doterajšieho zástupcu veliteľa prieskumnej roty 2. mechanizovanej brigády nadporučíka Petra Tvarušku, ktorý v rámci vertikálnej rotácie personálu od 1. augusta 2011 odchádza k 22. mechanizovanému práporu Michalovce na funkciu náčelníka spravodajskej skupiny.
Ako povedal veliteľ brigády, v súčasnom systéme Ozbrojených síl nie samozrejmé, že každý vojak po odslúžení zákonom stanoveného obdobia na hodnosti je automaticky povýšený do vyššej hodnosti. Aj personálne posuny v tej istej hodnosti na iné funkcie majú významný vplyv na kariérny rast profesionálneho vojaka.
Veliteľ brigády zaželal menovaným profesionálnym vojakom všetko najlepšie v ich ďalšom osobnom aj profesnom živote.


Povyšovanie a ustanovenie do nových funkciíPovyšovanie a ustanovenie do nových funkciíPovyšovanie a ustanovenie do nových funkciíPovyšovanie a ustanovenie do nových funkcií

Autor: mjr. Molčan , Foto: mjr. Michalov - Dátum: 29.07.2011
Čítanosť: 14590
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share