Preskocit navigáciu

67. výročie Slovenského národného povstania


67. výročie Slovenského národného povstania

        Pri príležitosti 67. výročia SNP sa 26. augusta 2011 o 15.00 hod. uskutočnil v Prešove pietny akt kladenia vencov pri Pamätníku osloboditeľov a Pamätníku obetiam gestapa, ktorého sa tak, ako aj v uplynulých rokoch, zúčastnili príslušníci 2. mechanizovanej brigády a vrtuľníkového krídla Prešov.
        Pietny akt začal kladením vencov a prednesenou básňou pri Pamätníku osloboditeľov  na Hlavnej ulici. Nasledoval krátky príhovor Ing. Jozefa ČORBU, vedúceho krízového štábu Obvodného úradu Prešov a po vypočutí štátnej hymny Českej republiky, Ruskej federácie, Ukrajiny a Slovenskej republiky, sa účastníci presunuli k pamätníku na Konštantínovej ulici k ucteniu pamiatky obetiam gestapa položením kvetov a slovami predstaviteľa Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Prešove.
       Za účasti širokej verejnosti sa pietnej spomienky zúčastnili primátor mesta, JUDr. Pavol HAGYARI, zástupcovia PZ SR, HaZZ a colnej správy Prešov, veľvyslanectiev Ruskej federácie, Ukrajiny, Maďarska, členovia Zväzu vojakov Slovenskej republiky - Klub Prešov a v neposlednom rade aj priami účastníci povstania a ich rodinní príslušníci.
        Pozvanie Obvodného úradu Prešov, hlavného organizátora pietneho stretnutia, prijali  za OS SR zástupca veliteľa 2. mechanizovanej brigády, plk. Ing. Martin MICHALKO a náčelník štábu vrtuľníkového krídla Prešov pplk. Ing. Pavel KLUČEROVSKÝ,  ktorí svojou osobnou účasťou prejavili úctu účastníkom a obetiam významnej udalosti slovenského národa z obdobia 2. svetovej vojny, Slovenského národného povstania.


67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania67. výročie Slovenského národného povstania

Autor: por. Mgr. Činčárová , Foto: por. Mgr. Činčárová - Dátum: 26.08.2011
Čítanosť: 11269
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share