Preskocit navigáciu

Kurz ochrany života a zdravia


Kurz ochrany života a zdravia

9. septembra 2011 sa na ihrisku ZŠ Prostějovskej v Prešove uskutočnil „Kurz ochrany života a zdravia“, na príprave ktorého sa rozhodujúcou mierou  podieľali aj príslušníci prieskumnej roty (psr) 2. mechanizovanej brigády (2.mb) v spolupráci s riaditeľom školy PaedDr. Mariánom MOLČANOM, Slovenským červeným krížom a skupinou doplňovania Personálneho úradu OS SR.
 Takmer 600 žiakov tejto bezbariérovej školy pre telesne postihnuté deti strávilo prvé dni nového školského roka atraktívnym spôsobom s príslušníkmi našej psr/2.mb. 
Príprava prebehla za priameho riadenia mjr. Ing. Petra ŠEVČÍKA z veliteľstva 2.mb a realizovaná prieskumnou rotou pod velením nrtm. Jaroslava KRAUSA.
Naši príslušníci pripravili pre školákov pracoviská, na ktorých získali veľa užitočných informácií s rôznych oblastí, využiteľných aj v bežnom živote.
Jedno z pracovísk bolo zamerané na objasnenie používania prostriedkov individuálnej ochrany jednotlivca v prípade rádiologického, chemického, alebo biologického ohrozenia. V rámci zdravotníckej prípravy absolvovali deti po ukážke s vysvetlením aj nácvik činnosti pri záchrane ľudského života po zasiahnutí bleskom, zdokonalili sa v poskytovaní prvej pomoci pri zlomeninách, či drobnom poranení.
Na pracovisku statickej ukážky ručných zbraní a výstroje bola účastníkom prezentovaná výstroj a výzbroj príslušníkov OS SR, ako spestrenie vykonaného kurzu. Pracovisko s názvom „PREŽITIE“ bolo určené na poskytnutie informácií a návodov na stavbu prístreškov v prírode, spôsobov zakladania ohňa, úprave vody ako aj iných potrebných informácií a praktických zásad pre využitie v sťažených podmienkach.
Uvedený kurz, ktorý bol súčasťou výuky, pomohol žiakom tejto školy precvičiť si nadobudnuté teoretické vedomosti v praxi a zároveň mohli stráviť deň mimo školských lavíc. Podľa pozorovaných reakcií a úsmevov na tvárach sa kurz deťom veľmi páčil, čo prejavili aj na záver úprimným a hlasným „ĎAKUJEME“.

Ďalšie zábery z kurzu ochrany života a zdravia



Autor: por. Mgr. Činčárová , Foto: npor. Dobrovič - Dátum: 09.09.2011
Čítanosť: 12482
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share