Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Rozlúčka so septembrovou rotáciou ISAF


Rozlúčka so septembrovou rotáciou ISAF

     Za účasti veliteľa pozemných síl generálmajora Ing. Jána SALAGANIČA a veliteľa 2. mechanizovanej brigády plk. gšt. Ing. Karola NAVRÁTILA bol dnes v 22. mechanizovanom prápore vykonaný nástup jednotiek vysielaných na plnenie úloh vo vojenskej operácii ISAF - Afganistan.

     "Snažili sme sa vás pripraviť na rôzne situácie tak, aby ste boli pripravení na zvládnutie rôznych náročných úloh a vedeli sa s problémami vyrovnať a naučiť s nimi žiť. Je viac ako isté, že bude preverená vaša rozhodnosť, zdržanlivosť, vaše úsilie a ústretovosť pomôcť miestnemu obyvateľstvu. Preto verím, že počas prípravy ste nič nepodcenili a zodpovedne ste sa na svoje náročné úlohy pripravili." povedal vo svojom príhovore generálmejor SALAGANIČ a pripomenul vojakom, že prezentujú nielen seba, svoju rodinu, ozbrojené sily, ale aj našu vlasť - Slovenskú republiku.

     Po požehnaní vysielaným jednotkám štábnym kaplánom veliteľstva 2. mechanizovanej brigády mjr. Jozefom MICHALOVOM sa k vojakom prihovoril aj veliteľ strážnej jednotky TARIN KOWT npor. Anton NOVOTNÝ: "Na najbližších 6 mesiacov odchádzame plniť záväzok Slovenskej republiky voči NATO. Počas celej tejto doby bude na našich pleciach spočívať bezpečnosť tisícok koaličných vojakov. Zodpovednosť je obrovská, no ja sa jej nebojím. Viem, že sa môžem na každého z vás spoľahnúť."

     Príslušníci septembrovej rotácie pripravovaní v 22. mechanizovanom prápore budú plniť do marca 2012 úlohy ochrany základní KAF (letisko Kandahár), základne TARIN KOWT a zastávať vybrané funkcie na jednotlivých úrovniach velenia operácie ISAF. 

     Vojaci na záver nástupu, spievajúc pochodovú pieseň "Slovenské mamičky", nastúpili do autobusov a zahájili presun na letisko.

Link na fotogalériu: http://www.22mprmi.mil.sk/988/fotogaleria.php?album=660

 

    



Autor: npor. Michal Vajda , Foto: čat. Slávka Matejová - Dátum: 12.09.2011
Čítanosť: 12651
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share